Υπερψηφίστηκε η τροπολογία για τα κόκκινα δάνεια

Ολοκληρώθηκε, στην Ολομέλεια της Βουλής, η συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου για την κύρωση της ΠΝΠ με κατεπείγουσες ρυθμίσεις υπουργείων.

Υπέρ της αρχής του νομοσχέδιου τάχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητοι Έλληνες. Από την αντιπολίτευση, καταψήφισαν η ΝΔ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη, η Χρυσή Αυγή και το Ποτάμι, ενώ ΚΚΕ και η Ένωση Κεντρώων δήλωσαν «παρών».

Από τη συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών και χωρίς καμία αρνητική ψήφο στηρίχθηκε η τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών για τα «κόκκινα δάνεια» την οποία υπερψήφισαν όλα τα κόμματα, ενώ το ΚΚΕ δήλωσε «παρών».

Η τροπολογία έγινε δεκτή με τη νέα τροποποίηση, στην οποία προχώρησε ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης, όπου δίνεται παράταση μέχρι τις 30/5/2016 για την επικαιροποίηση εκκρεμών εγγράφων στην αίτηση υπαγωγής δανειοληπτών στον νόμο Κατσέλη.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Σταθάκης, αντί 30/4/2016, όπως αρχικά προβλεπόταν στη ρύθμιση, παρατείνεται για έναν μήνα, και ειδικότερα μέχρι τις 30/5/2016, αυτή η δυνατότητα, ώστε να μπορούν να υπαχθούν στις ευεργετικές διατάξεις του νόμου Κατσέλη και όσοι δανειολήπτες δεν είχαν καταφέρει να κάνουν αιτήσεις τον Δεκέμβριο.

Με μεγάλη πλειοψηφία έγινε δεκτή και η τροπολογία για το Μέγαρο Μουσικής, η οποία στηρίχθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, πλην της βουλευτού του κόμματος Άννας Βαγενά, που δήλωσε την αντίθεση της, τη ΝΔ και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Χρυσή Αυγή καταψήφισαν ενώ το Ποτάμι και το ΚΚΕ, δήλωσαν «παρών».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.