Το νέο Fiat 124 Spider επιστρέφει

Το νέο Fiat 124 Spider επιστρέφει μετά από 50 χρόνια από την αρχική του κυκλοφορία. Συνδυάζει μοναδικά το κλασικό ιταλικό στυλ με τη σύγχρονη έκδοση του θρυλικού μοντέλου.Κρύβει μέσα του έναν turbo MultiAir 1.4 lt κινητήρα που αποδίδει 140HP και 240Nm ροπής και συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων. Διατίθεται με χαρακτηριστικά ασφάλειας και προστασίας που σε συνδυασμό με την υψηλή του τεχνολογία ενισχύουν την άνετη και ξεκούραστη οδήγηση.

Το νέο Fiat 124 Spider αναβιώνει το ιστορικό όνομα, φέρνοντας το κλασικό ιταλικό του στυλ και τις μοναδικές επιδόσεις του στη σύγχρονη γενιά των οδηγών. Αποτίοντας φόρο τιμής στο πρωτότυπο 124 Spider, σχεδόν 50 χρόνια μετά από την πρώτη του κυκλοφορία, το νέο Fiat 124 Spider προσφέρει την απόλυτη ιταλική roadster εμπειρία, συνδυάζοντας τεχνολογία, ασφάλεια και απαράμιλλο ιταλικό στυλ. Οι παραγγελίες για το νέο 124 Spider έχουν ήδη ξεκινήσει στην Ελληνική αγορά, ενώ τα πρώτα αυτοκίνητα θα είναι διαθέσιμα στο επίσημο δίκτυο της FCA από τον Σεπτέμβριο του 2016.

Οι σχεδιαστές στο Fiat Style Centre έχουν δημιουργήσει ένα αυτοκίνητο που περικλείει σε μια νέα προοπτική την κλασική ομορφιά του προκατόχου του, χωρίς να προδίδει την ίδια την ουσία του. Το μπροστινό μέρος είναι τολμηρό χωρίς να είναι επιθετικό και οι δύο μικροί θόλοι στο καπό δίνουν μια ένδειξη της ισχύος του κινητήρα.

Στην περιοχή της ΕΜΕΑ, το νέο Fiat 124 Spider θα είναι διαθέσιμο με τον τεσσάρων κυλίνδρων turbo MultiAir 1.4 lt κινητήρα, ο οποίος αποδίδει 140HP και 240Nm ροπής, ενώ διατίθεται με 6-τάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων. Οι επιδόσεις είναι εξαιρετικές περιλαμβάνοντας κορυφαία ταχύτητα 215 χλμ./ώρα και επιτάχυνση από 0 στα 100 χλμ/.ώρα σε 7,5 δευτερόλεπτα.

Το σύστημα αναρτήσεων του 124 Spider χρησιμοποιεί διάταξη με διπλά ψαλίδια εμπρός και με πολλαπλούς συνδέσμους πίσω, ειδικά σχεδιασμένο για μεγαλύτερη σταθερότητα στις στροφές ή στο φρενάρισμα. Το τιμόνι είναι ελαφρύ και ανταποκρίνεται εύκολα, χάρη στην ηλεκτρική υποβοήθηση. Το σύστημα διεύθυνσης, η διάταξη της ανάρτησης, το ελαφρύ αμάξωμα, η ισοβαρής κατανομή του όγκου και ο turbo κινητήρας συνδυάζονται αρμονικά για να παρέχουν μια μοναδική οδηγική εμπειρία. Παράλληλα, οι ενισχύσεις στο επίπεδο της μόνωσης της καμπίνας από τους εξωτερικούς θορύβους και τους κραδασμούς βελτιστοποιούν περαιτέρω την οδήγηση.

Σε ό,τι αφορά την open-air οδήγηση, η οροφή soft-top του Fiat 124 Spider μετακινείται εύκολα και με ελάχιστη προσπάθεια.

Το ολοκαίνουργιο roadster διατίθεται με ενισχυμένα στοιχεία ασφάλειας και προστασίας, περιλαμβανομένης της κίνησης των προβολέων, της κάμερας οπισθοπορείας και του συστήματος ελέγχου σταθερότητας. Παράλληλα, το συμπαγές του αμάξωμα συνδυάζει τη σταθερότητα με το χαμηλό βάρος.

Επιπλέον, το Fiat 124 Spider περιλαμβάνει ένα εύρος από τεχνολογικά χαρακτηριστικά που βελτιώνουν περαιτέρω την άνεση, όπως οθόνη αφής 7 ιντσών, σύστημα Multimedia, Bluetooth λειτουργία, θερμαινόμενα καθίσματα και σύστημα Εισόδου χωρίς Κλειδί.
Το ηχοσύστημα Bose, με εννέα ηχεία, τέσσερα εκ των οποίων είναι τοποθετημένα στα προσκέφαλα των καθισμάτων, προσφέρει ήχο υψηλής ποιότητας, ακόμα και με την οροφή κατεβασμένη.

Σχεδιασμένο στο Centro Stile στο Τορίνο, το νέο Fiat 124 Spider «δανείζεται» στοιχεία από το πρωτότυπο 1966 Spider, το οποίο ευρέως θεωρείται ως ένα από τα ομορφότερα Fiat όλων των εποχών, για να τα εξελίξει στο σήμερα. Το εσωτερικό του, σχεδιασμένο με έμφαση στην ποιότητα και την εργονομία, ενισχύει την οδηγική απόλαυση.
Το νέο Fiat 124 Spider θα διατίθεται σε δύο εκδόσεις, 124 Spider και Lusso και σε 8 χρώματα, δύο αποχρώσεις παστέλ (Passione Red και Gelato White), πέντε μεταλλικές αποχρώσεις (Vesuvio Black, Argento Grey, Moda Grey, Magnetico Bronze και Italia Blue) και τριπλής επίστρωσης Ghiaccio White.

Εξωτερική και εσωτερική σχεδίαση

Σχεδιασμένο στο Centro Stile στο Τορίνο, το νέο Fiat 124 Spider είναι μια σύγχρονη εκδοχή ενός πραγματικού θρύλου, και παράλληλα ενός από τα δημοφιλέστερα Fiat όλων των εποχών: του πρωτότυπου Spider της δεκαετίας του 1960. Το εμβληματικό 124 Spider δανείζεται στοιχεία από τον προκάτοχό του και τα εξελίσσει στον 21ο αιώνα. Αυτή είναι η ιστορία ενός μοντέλου που έρχεται να συναντήσει τη γκάμα των σύγχρονων μοντέλων Fiat τα οποία είναι στενά συνδεδεμένα με την παράδοση της μάρκας.

Το Fiat 124 Spider έχει λεπτή, διαχρονική σιλουέτα, με ελκυστικές, κλασικές και τέλειες αναλογίες, χαμηλό κέντρο βάρους, ανασυρόμενη καμπίνα επιβατών και μακρύ καπό όπως αρμόζει σε ένα πραγματικό σπορ αυτοκίνητο. Ιδιαίτερο στοιχείο της εξωτερικής εμφάνισης είναι οι χαρακτηριστικοί προβολείς LED εμπρός και πίσω, με τους δεύτερους να περικλείουν με χαρακτηριστικό τρόπο το χρώμα του αμαξώματος.

Το εσωτερικό του έχει διαμορφωθεί με κορυφαίας ποιότητας υλικά: δέρμα για τα καθίσματα, το τιμόνι και τον επιλογέα ταχυτήτων. Το νέο Fiat αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα της ιταλικής άριστης κατασκευής χάρη στα μαλακά στην αφή υλικά στην επιφάνεια του ταμπλό και στο επιχρωμιωμένο φινίρισμα. Οι εσωτερικοί χώροι του 124 Spider έχουν σχεδιαστεί και κατασκευαστεί για να εξασφαλιστεί η μέγιστη δυνατή άνεση στους επιβάτες. Επιπλέον, ο εργονομικός σχεδιασμός του αυτοκινήτου έχει σχεδιαστεί με ιδιαίτερη προσοχή για να εξασφαλίσει την τέλεια διάταξη σε πεντάλ, τιμόνι και μετάδοση.
Στο σύνολό του, το εσωτερικό του 124 Spider δίνει έμφαση στην άνεση των επιβατών, διασφαλίζοντας τις ιδανικές συνθήκες για εργονομική οδήγηση.

Τεχνικά χαρακτηριστικά
Στην περιοχή της EMEA, το Fiat 124 Spider διατίθεται με τον αξιόπιστο τετρακύλινδρο MultiAir 1.4-λίτρων κινητήρα, με βάση το αλουμίνιο και συνολικής χωρητικότητας 1.368 cc, ο οποίος έχει διατηρήσει τα χαρακτηριστικά του γνωρίσματα αποδίδοντας 140 HP (103 kW) και 240 Nm ροπής. Έτσι, το Fiat 124 Spider αγγίζει την τελική ταχύτητα των 215 χλμ./ώρα και επιταχύνει από 0 στα 100 χλμ./ώρα σε 7,5 δευτερόλεπτα. Η εξαιρετική δυναμική του αυτοκινήτου επιτυγχάνεται παράλληλα χάρη στην κίνηση στους πίσω τροχούς, στην εξαιρετικά ισορροπημένη κατανομή βάρους και στο χαμηλό κέντρο βάρους.
Το σύστημα μετάδοσης του 124 Spider αποτελείται από ένα 6-τάχυτο κιβώτιο συμπαγούς και ελαφριάς κατασκευής, με τις αλλαγές των ταχυτήτων να γίνονται ακόμη πιο άμεσα και ομαλά.
Στο μπροστινό μέρος, το νέο 124 Spider χρησιμοποιεί μια κομψή διάταξη διπλών ψαλιδιών, ενώ το πίσω μέρος υιοθετεί την αρχιτεκτονική πολλαπλών συνδέσμων για πλήρη έλεγχο του οχήματος στις στροφές. Χάρη στο ηλεκτρικά υποβοηθούμενο τιμόνι διπλού πινιόν, το σύστημα διεύθυνσης του 124 Spider είναι ελαφρύ και ανταποκρίνεται εύκολα, φιλτράροντας αποτελεσματικά τις ανωμαλίες του δρόμου.

Τεχνολογία & Infotainment
Το νέο 124 Spider χρησιμοποιεί πολλές τεχνολογικές καινοτομίες που ενισχύουν το “fun-to-drive” χαρακτήρα του αυτοκινήτου, υπηρετώντας παράλληλα την ανάγκη των επιβατών για επικοινωνία και ασφάλεια. Διαθέτει συστήματα infotainment που είναι εύκολα στη χρήση. Στον βασικό εξοπλισμό και των δύο εκδόσεων περιλαμβάνεται το ραδιόφωνο αυτοκινήτου 3,0 ιντσών με AM/FM ραδιόφωνο, MP3 player, θύρα USB port, υποδοχή AUX και 6 ηχεία. Η έκδοση Lusso προσφέρει επίσης κάμερα οπισθοπορείας και σύστημα 3D navigation, ενώ στο προαιρετικό σύστημα 7,0 ιντσών υπάρχει η δυνατότητα φωνητικής αναγνώρισης για τη χρήση του κινητού, του ηχοσυστήματος και της πλοήγησης με φωνητικές εντολές, για απερίσπαστη οδήγηση. Επιπλέον, η παροχή της εφαρμογής Aha από την Harman δίνει πρόσβαση σε πάνω από 30.000 σταθμούς και πηγές μουσικών αρχείων, περιλαμβανομένων κορυφαίων υπηρεσιών μουσικής μέσω Διαδικτύου, αλλά και ειδήσεων, audiobooks, Facebook και Twitter.

Ασφάλεια
Το νέο Fiat 124 Spider προσφέρει ένα ευρύ φάσμα λύσεων στον βασικό και προαιρετικό εξοπλισμό που ενισχύουν την ενεργητική και παθητική ασφάλεια του αυτοκινήτου. Τα πίσω LED φωτιστικά σώματα, οι τέσσερις αερόσακοι και το ABS όπως πάντα παρέχονται στον βασικό εξοπλισμό, σε συνδυασμό με τα εξελιγμένα συστήματα ελέγχου ευστάθειας. Για παράδειγμα, το ESC αυξάνει τον έλεγχο του οχήματος, επιτρέποντας στον οδηγό να διατηρήσει μια σταθερή κατεύθυνση σε όλες τις συνθήκες οδήγησης. Το EBD προσαρμόζει την εμπρός και πίσω κατανομή της δύναμης πέδησης, προκειμένου να βελτιστοποιηθεί η απόσταση φρεναρίσματος και ελέγχου χωρίς να επηρεάζεται από το φορτίο του αυτοκινήτου.
Το άκαμπτο αλλά και ελαφρύ αμάξωμα του νέου Fiat 124 Spider είναι σχεδιασμένο για να προσφέρει μέγιστη παθητική ασφάλεια, απορροφώντας την ενέργεια πρόσκρουσης μιας σύγκρουσης και κατανέμοντάς την ομοιόμορφα, μειώνοντας έτσι την πιθανότητα παραμόρφωσης της καμπίνας.

Η γκάμα του Fiat 124 Spider στην περιοχή της EMEA

124 Spider
Το επίπεδο εξοπλισμού 124 Spider περιλαμβάνει διπλή απόληξη εξάτμισης, roll-bar σε μαύρο φινίρισμα, σε συνδυασμό με λαβές των θυρών και κολώνα στο χρώμα του αμαξώματος. Η συγκεκριμένη έκδοση προσφέρεται με στάνταρ ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών, καθώς επίσης και μαύρα υφασμάτινα καθίσματα, προβολείς αλογόνου, LED πίσω φωτιστικά σώματα και cruise control. Στο εσωτερικό, τα μαλακά στην αφή υλικά που χρησιμοποιούνται στο ταμπλό διακοσμούνται με ασημί φινίρισμα.

Lusso
Η έκδοση Lusso προσφέρει τον εξής παραπάνω βασικό εξοπλισμό συγκριτικά με την έκδοση 124 Spider: ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών, ασημί χρώματος εμπρός κολώνα και roll-bar, επιχρωμιωμένη διπλή απόληξη εξάτμισης και φώτα ομίχλης. Το αποκλειστικό εσωτερικό περιλαμβάνει δερμάτινα καθίσματα μαύρου/καφέ χρώματος, επένδυση στο κάτω μέρος του ταμπλό με διακοσμητικές ραφές και αυτόματο κλιματισμό.

Και οι δύο εκδόσεις εξοπλισμού περιλαμβάνουν 4 αερόσακους, MP3 ραδιόφωνο, θήρα USB, τέσσερα ηχεία, δερμάτινο τιμόνι, cruise control, start button και σύστημα εκκίνησης χωρίς Κλειδί.

FCA Bank για το νέο Fiat 124 Spider
Η FCA Bank, η αφοσιωμένη τράπεζα σε όλους τους λάτρεις του αυτοκινήτου, εμπνεύστηκε από την έννοια της «απόλυτης ελευθερίας» για την επινόηση των χρηματοδοτικών λύσεων που προσφέρει: την ελευθερία να απολαύσουν πλήρως το στυλ και τις επιδόσεις του 124 Spider χάρη στη δυνατότητα επιλογής μεταξύ των πακέτων που διευκολύνουν την απόκτηση του νέου εμβλήματος της οικογένειας Fiat. Μια μοναδική ιδέα και ονομασία, όπως «Απόλαυση με όλους τους τρόπους”, περικλείει πολλαπλές προσαρμοσμένες λύσεις ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες όλων των καταναλωτών και να αποκτήσουν πρόσβαση στην συναρπαστική οδηγική εμπειρία που προσφέρει το 124 Spider.

Mopar για το νέο 124 Spider
Η Mopar – η μάρκα αναφοράς της FCA για υπηρεσίες, Εξυπηρέτηση Πελατών, γνήσια ανταλλακτικά και αξεσουάρ – έχει αναπτύξει μια ειδική σειρά αξεσουάρ που τονίζει τα στιλιστικά χαρακτηριστικά του νέου Fiat 124 Spider. Αυτή η σειρά περιλαμβάνει τα βασικά χαρακτηριστικά που θυμίζουν το ιταλικό στιλ του εμβληματικού αυτοκίνητου, δηλαδή τη σχάρα αποσκευών στο πίσω μέρος και τους καθρέπτες στις πόρτες σε έντονο ασημί, και ιδιαίτερα τις ανεπανάληπτες ζάντες που χαρακτηρίζουν το Ιστορικό Design.

Η Κληρονομιά του Fiat 124 Spider
Το Fiat 124 Sport Spider παρουσιάστηκε στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου στο Τορίνο, τον Νοέμβριο του 1966, και ξεκίνησε τη διάθεσή του στην αγορά των ΗΠΑ, δύο χρόνια αργότερα. Σχεδόν 50 χρόνια μετά το ντεμπούτο του, το 124 Spider αποτελεί έμβλημα για τους συλλέκτες και τους λάτρεις των αυτοκινήτων. Το Spider ήταν εφοδιασμένο με ένα 5-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, έναν δικύλινδρο κινητήρα 1438 κυβικό (εκκεντροφόρου), δισκόφρενα και στους τέσσερις τροχούς και υαλοκαθαριστήρες μεταβλητής διακοπτόμενης λειτουργίας.

Το 124 Spider εκφράζει την εξέλιξη των Fiat sedan στη δεκαετία του 1960, όντας ένα πραγματικά σπορ αυτοκίνητο και εξαιρετικά πετυχημένο για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το αυτοκίνητο, το οποίο παρήχθη για 19 χρόνια στη σειρά, στην πραγματικότητα κατάφερε να “επιβιώσει” ανάμεσα σε σχεδόν όλα τα άλλα σπορ αυτοκίνητα της εποχής του. Μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες, πάνω από 170.000 Spider πουλήθηκαν μεταξύ 1968 και 1985.

Ο σχεδιασμός του 124 Spider ανήκει στον οίκο Pininfarina, ιστορικό εταίρο της Fiat στη δημιουργία ειδικών εκδόσεων, και αποδείχθηκε τόσο δημοφιλής που το όχημα στην πραγματικότητα υπέστη μόνο μερικές αλλαγές και βελτιώσεις κατά τη διάρκεια της 20ετούς παρουσίας του στην αγορά, και εξακολουθεί να θεωρείται και σήμερα μία από τις σημαντικότερες εμπορικές επιτυχίες της Fiat.

Η παραγωγή του Spider σταμάτησε το 1985, ενώ η αναβίωσή του παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου του Los Angeles το 2015. Ακολούθησε το ευρωπαϊκό λανσάρισμά του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης τον Μάρτιο του 2016.
Το νέο Fiat 124 Spider είναι βαθιά ριζωμένο στις παραδόσεις αυτού του θρυλικού αυτοκινήτου και σκοπεύει να δημιουργήσει μια νέα γενιά fans του αυτοκινήτου που θα ερωτευτεί το στυλ και τις παραδοσιακές ιταλικές επιδόσεις του.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.