Δύο νέες τουριστικές επενδύσεις σε Εύβοια και Κρήτη

Δύο νέα επενδυτικά σχέδια στον τομέα του τουρισμού υπάγονται στις Διαδικασίες Στρατηγικών Επενδύσεων του Ν. 3894/2010 με τις σχετικές αποφάσεις που δημοσιεύτηκαν στο ΦΕΚ (3083Β΄/27.9.2016), όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού.

Σύμφωνα με το υπουργείο, οι προτάσεις αυτές αξιολογήθηκαν από το Enterprise Greece, το οποίο εισηγήθηκε θετικά προς την Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων -διά του αρμόδιου υπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργου Σταθάκη- για τον χαρακτηρισμό τους ως επενδύσεων στρατηγικού χαρακτήρα,.

Η Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων ενέκρινε τελικώς τις προτάσεις.

Η πρώτη πρόταση αφορά στη «Δημιουργία σύνθετης τουριστικής επένδυσης τύπου resort στον δήμο Καρύστου του Νομού Ευβοίας» της εταιρείας «RSR EAGLE RESORT EVOIA MEPE» και η δεύτερη στο επενδυτικό σχέδιο «Elounda Hills» στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης της κοινοπραξίας «MIRUM HELLAS».

Όπως σημειώνει το υπουργείο Οικονομίας, πρόκειται για δύο σύνθετα τουριστικά συγκροτήματα, τα οποία περιλαμβάνουν ξενοδοχειακές υποδομές, μαρίνες, ειδικού τύπου τουριστικές υποδομές και παραθεριστικές κατοικίες.

Τα δύο έργα έχουν συνολικό προϋπολογισμό 600 εκ. ευρώ και αναμένεται να δημιουργήσουν 600 άμεσες νέες θέσεις εργασίας, καθώς και πολλές έμμεσες.

Το υπουργείο τονίζει ότι οι επενδυτές έχουν δεσμευτεί να παράσχουν προσυμφωνημένα και μετρήσιμα ανταποδοτικά οφέλη στην τοπική και ευρύτερη περιοχή, όπως για παράδειγμα χορηγίες σε κοινωφελείς υποδομές, υποτροφίες και πρακτική εκπαίδευση νέων της τοπικής κοινωνίας.

Επιπλέον, οι εν λόγω επενδυτές έχουν δεσμευτεί ότι θα αξιοποιήσουν τις υπηρεσίες των τοπικών επιχειρήσεων, καθώς και το εργατικό δυναμικό της περιοχής και ότι θα προμηθεύονται τοπικά προϊόντα στο μέγιστο δυνατό βαθμό.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.