Goldman Sachs: Πολιτικοί και όχι οικονομικοί, οι κίνδυνοι για την Ελλάδα

Πολιτικούς και όχι οικονομικούς, κινδύνους για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης διαβλέπει η Goldman Sachs, σε έκθεσή της για την πορεία της ελληνικής οικονομίες, λίγες ώρες πριν το κρίσιμο, σημερινό Eurogroup.

«Οι πολιτικές εξελίξεις θα καθορίσουν τα επόμενα βήματα στην Ελλάδα» αναφέρει, μεταξύ άλλων, η αμερικανική τράπεζα, σημειώνοντας πως η αβεβαιότητα εδράζεται στις εν εξελίξει αψιμαχίες μεταξύ Ελλάδας και δανειστών, αλλά και μεταξύ Ε.Ε. και ΔΝΤ.

Η Goldman Sachs εκτιμά ότι «δεν πρόκειται να προκύψει μία ξεκάθαρη λύση από αυτή την κατάσταση» και θεωρεί πως θα υπάρξει μία μέση λύση, η οποία:

Θα είναι αρκετή, ώστε να διατηρήσει το status quo της Ελλάδας και να αποτρέψει την επανάληψη παλαιότερων κρίσεων
Αλλά δεν θα είναι αρκετή για να παράσχει τη βάση μίας διαρκούς ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.

Στο πλαίσιο αυτό, επισημαίνει ότι οι οικονομικές παράμετροι του προγράμματος είναι διαχειρίσιμες και επαναλαμβάνει ότι η εκταμίευση της επόμενης δόσεις, οι όροι που θα τη συνοδεύουν και ο χρόνος υλοποίησής της, θα εξαρτηθούν από τις πολιτικές εξελίξεις.

Σε κάθε περίπτωση, εξηγεί η επενδυτική τράπεζα, οι σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και δανειστών παραμένουν τεταμένες, καθώς η Αθήνα συνεχίζει να δέχεται πιέσεις για περαιτέρω μεταρρυθμίσεις και δημοσιονομική προσαρμογή.

Σημαντικό ρόλο στις εξελίξεις, κατά την Goldman Sachs, διαδραματίζουν και οι εγχώριες πολιτικές εξελίξεις, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει την εκλογική απειλή της Ν.Δ., η οποία προηγείται σημαντικά στις δημοσκοπήσεις.

«Η αντίσταση στις απαιτήσεις των δανειστών ενδεχομένως, να οδηγήσει σε εκλογές, τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ μάλλον θα χάσει» εκτιμά, καταλήγοντας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.