Κατρούγκαλος: Τα 384 ευρώ της νέας σύνταξης καλύπτουν το όριο της φτώχειας

Η εθνική σύνταξη των 384 ευρώ αντιστοιχεί στο όριο της φτώχειας που θέτει η ΕΕ, που είναι στο 60% του μέσου εισοδήματος τόνισε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος. Ο ίδιος πρόσθεσε πως το τελικό ποσό που θα προκύπτει θα είναι μεγαλύτερο, καθώς «θα προστίθενται χρήματα που αντιστοιχούν στις εισφορές του» ασφαλισμένου.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ το πρωί της Τετάρτης, παρατήρησε ακόμη ότι όταν αυξάνεται το ΑΕΠ, όπως προβλέπει ο νόμος, τότε η εθνική σύνταξη θα αυξάνεται επίσης -θα συνυπολογίζεται και ο πληθωρισμός- , κάτι που δεν αποκλείεται να συμβεί και μετά το δεύτερο εξάμηνο του 2016, όπως είπε.

Ο κ. Κατρούγκαλος αναγνώρισε, πάντως, ότι το ποσό των 384 ευρώ δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες που έχουν οι πολίτες.

Διευκρίνησε πως οι νέοι συνταξιούχοι θα λαμβάνουν την εθνική σύνταξη και όχι το ΕΚΑΣ, ενώ για τους παλαιούς που καταργείται δίνονται μέτρα ανακούφισης μεταξύ των οποίων επιστροφή του 30% του εισοδήματος που χάνεται, απαλλαγή από την καταβολή συμμετοχής στα φάρμακα, καταβολή του ΕΚΑΣ σε έναν από τους δύο δικαιούχους αν είναι και οι δύο συνταξιούχοι δικαιούχοι του ΕΚΑΣ, κλπ.

Σε ό,τι αφορά τις 100 δόσεις, τόνισε ότι στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές και σε συνεννόηση μαζί τους θα επιδιωχθεί να βρεθεί τρόπος ρύθμισης για όσους χρωστούν στα ασφαλιστικά ταμεία. «Για τα ασφαλιστικά ταμεία το σύστημα των 100 δόσεων δεν έχει τελειώσει» τόνισε, απαντώντας σε ερώτηση για την δήλωση Αλεξιάδη ότι αυτό το σύστημα έχει τελείωσει.

Εξήγησε ότι πρέπει να βρεθούν τρόποι ώστε τα ταμεία να συγκεντρώνουν χρήματα και να καταβάλλουν συντάξεις κ.ο.κ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.