Ο Όμιλος Coca-Cola HBC κατέκτησε την κορυφαία θέση του κλάδου στους Δείκτες Βιώσιμης Ανάπτυξης Dow Jones (DJSI), για τρίτη συνεχή χρονιά

Οι δείκτες DJSI, από τις πιο αξιόπιστες και ευρέως αναγνωρισμένες κατατάξεις εταιρειών ως προς την αειφόρο ανάπτυξη, αναγνωρίζει τις ισχυρές, διαφανείς και συνεπείς επιδόσεις αειφορίας του Ομίλου Coca-Cola HBC

Αθήνα, 8 Σεπτεμβρίου 2016 – Ο Όμιλος Coca-Cola HBC, ένας κορυφαίος εμφιαλωτής των προϊόντων της The Coca-Cola Company, κατέλαβε την ηγετική θέση ανάμεσα στις εταιρείες του κλάδου, σύμφωνα με τους Δείκτες Βιώσιμης Ανάπτυξης Dow Jones (DJSI), όπως ανακοινώθηκε σήμερα. Η εταιρεία συγκέντρωσε 90 μονάδες στη συνολική βαθμολογία, 40 μονάδες πάνω από το μέσο όρο του κλάδου και 3 παραπάνω από την περσινή της βαθμολογία.

Για 9η συνεχή χρονιά, ο Όμιλος Coca-Cola HBC κατατάσσεται στην παγκόσμια αξιολόγηση των δεικτών DJSI, ως αποτέλεσμα των υψηλών επιδόσεων αειφορίας που κατέγραψε το 2015. Κατά τη διάρκεια του έτους, ο Όμιλος Coca-Cola HBC μείωσε περαιτέρω το περιβαλλοντικό του αποτύπωμα, με διψήφια μείωση στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Παράλληλα, μείωσε ακόμη περισσότερο το δείκτη κατανάλωσης νερού που απαιτείται για την παραγωγή ενός λίτρου προϊόντος, καθώς και την ποσότητα των υλικών συσκευασίας, παρά την αύξηση της παραγωγής και των πωλήσεων.

Η εταιρεία ήταν μια από τις πρώτες 12 εταιρείες παγκοσμίως, που το 2015 έθεσε επιστημονικά βασισμένους στόχους για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, τόσο για την άμεση όσο και για την έμμεση δραστηριότητά της. Θεσπίζοντας εσωτερικούς στόχους για το νερό και το διοξείδιο του άνθρακα αλλά και για την παρακολούθηση των δεσμεύσεων για την αειφόρο ανάπτυξη, ο Όμιλος Coca-Cola HBC υποστηρίζει στην πράξη την παγκόσμια δράση για την επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης, που έχει θέσει ο ΟΗΕ.

Ο Όμιλος Coca-Cola HBC αποτελεί τον εμφιαλωτή του Συστήματος της Coca-Cola με το μεγαλύτερο εύρος, καθώς εξυπηρετεί περίπου 600 εκατ. καταναλωτές σε 28 αναπτυγμένες, αναπτυσσόμενες και αναδυόμενες αγορές σε 3 ηπείρους. Η εταιρεία έχει επενδύσει €8.2 εκατ. – το 2.3% των εσόδων προ φόρων του 2015– για την ευημερία των τοπικών κοινοτήτων, εστιάζοντας σε τρεις βασικούς τομείς: την υγείας και ευεξία, την προστασία του περιβάλλοντος και την υπεύθυνη διαχείριση υδάτινων πόρων και την ανάπτυξη των νέων, σε συνεργασία με περισσότερους από 230 ΜΚΟ.

Συνολικά, για το 2015 ο Όμιλος Coca-Cola HBC ανακοίνωσε τα εξής:

• Άμεση απασχόληση 33.311 εργαζομένων
• Συνεργασία με 43.000 προμηθευτές
• Επένδυση €1.3 δισ. σε άμεσες προμήθειες
• Καταβολή €271 εκατ. σε φόρους
• Μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 11,7% σε σχέση με την περασμένη χρονιά
• Βελτίωση του ποσοστού χρήσης ενέργειας κατά 7,2% σε σύγκριση με το 2015
• Αύξηση της χρήσης των ανακυκλωμένων συσκευασιών PET κατά 19,4% σε ετήσια βάση
• Βαθμολογία 87% στο δείκτη συμμετοχής σε ενέργειες που υλοποίησε για την αειφορία

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.