Παράταση της προθεσμίας υποβολής δηλώσεων «πόθεν έσχες» για το 2016

Κατά 15 ημέρες μετατίθεται -πριν καν ανοίξει η ηλεκτρονική εφαρμογή- η έναρξη και η λήξη της περιόδου υποβολής των δηλώσεων Πόθεν Έσχες. Βάσει τροπολογίας που κατατέθηκε στο πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα κατα εξαίρεση και ειδικως για φέτος, η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων αρχίζει να τρέχει από τις 15 Οκτωβρίου και εκπνέει στις 15 Ιανουαρίου 2017.

Από την αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας προκύπτει ότι η ηλεκτρονική εφαρμογή pothen.gr δεν είναι ακόμα έτοιμη για να υποδεχθεί τον όγκο περισσότερων των 120.000 δηλώσεων πόθεν έσχες και δηλώσεων οικονομικών συμφερόντων.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση, «παρατείνεται για 15 ημέρες η προθεσμία υποβολής δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης, κατ’ εξαίρεση και ειδικώς για την υποβολή του έτους 2016 (χρήση 2015), ούτως ώστε να ολοκληρωθεί η αναβάθμιση της διαδικτυακής ηλεκτρονικής εφαρμογής (www.pothen.gr), να συμπεριληφθούν τα επιπλέον στοιχεία που προβλέπει ο ν. 4389/2016 και να τεθεί η εν λόγω εφαρμογή σε παραγωγική λειτουργία για το σύνολο των υπόχρεων».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.