Υπ. Οικονομίας: Από τις πρώτες χώρες η Ελλάδα σε εγκεκριμένα και υπογεγραμμένα δάνεια της EIB

Η Ελλάδα είναι αυτή την στιγμή από τις πρώτες χώρες (και η πρώτη μετά τις 5 μεγάλες οικονομίες της ΕΕ – Μεγάλη Βρετανία, Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία και Γερμανία) σε εγκεκριμένα και υπογεγραμμένα δάνεια της EIB μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων (EFSI), με βάση στοιχεία του Ιουλίου 2016 (State of play, July 2016) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ομίλου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ).

Τα παραπάνω τονίζουν πηγές του υπουργείου Οικονομίας, με αφορμή επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννης Μανιάτης για το Σχέδιο Γιούνκερ και δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι στην Ελλάδα δεν έχει γίνει καμία σχετική επένδυση.

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν συγκεκριμένα ότι:

Μέσω του Παράθυρου για τις Υποδομές και την Καινοτομία, έχει εγκριθεί χρηματοδότηση €533εκ. σε τέσσερα έργα, η οποία υπολογίζεται ότι θα οδηγήσει σε επενδύσεις €854εκ.
Μέσω του Παράθυρου για την εγγύηση της χρηματοδότησης κυρίως ΜΜΕ, έχει εγκριθεί χρηματοδότηση €160εκ. προς ενδιάμεσες τράπεζες, η οποία υπολογίζεται ότι θα οδηγήσει σε επενδύσεις άνω των €280εκ. και θα ωφελήσει άνω των 700 ΜΜΕ.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομίας, περισσότερα στοιχεία θα παρουσιαστούν αύριο Παρασκευή, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.