Άφαντο το Μουσείο πόλης!

Άνοιξε τις πύλες του το Μουσείο της πόλης

Για την προβολή του τόπου που αγαπάμε δεν χρειάζεται πάντα να δαπανώνται χρήματα, υπάρχουν απλά και χρήσιμα εργαλεία στο διαδίκτυο που μπορούν να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των επισκεπτών. Όσοι θέλουν να αναζητήσουν πληροφορίες για κάποιο αξιοθέατο θα το κάνουν είτε μέσω της πανίσχυρης μηχανής αναζήτησης της Google ή στο facebook ή ακόμη και στη διαδικτυακή εγκυκλοπαίδεια Wikipedia.

Δυστυχώς όμως οι ιθύνοντες της αντιδημαρχίας Τουρισμού, παρά το γεγονός ότι το Μουσείο της πόλης άνοιξε τις πύλες του εδώ και σχεδόν ένα χρόνο, δεν μπήκαν στον κόπο να δημιουργήσουν τα ανάλογα προφιλ (δωρεάν είναι άλλωστε) και να εμπλουτίσουν το περιεχόμενο στο διαδίκτυο δημιουργώντας μια ιστοσελίδα, ώστε όσοι αναζητούν μουσεία στο Βόλο να βρίσκουν ότι υπάρχει και αυτό με την ιστορία της πόλης, το σημαντικότερο μουσείο μετά από το Αρχαιολογικό.

Αναζητώντας στο google γράφοντας τις λέξεις “κλειδιά” “Μουσείο Βόλου” ή “Volos Museum” για τους ξένους, θα βρουν πληροφορίες για το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, το Μουσείο Τσαλαπάτα, δημοσιεύματα για το Μουσείο της πόλης από διάφορα Μέσα Ενημέρωσης, αλλά όχι ιστοσελίδα του ίδιου του Μουσείου. Η μόνη ιστοσελίδα που υπάρχει είναι σαν υποσελίδα (subdomain) στην ιστοσελίδα του Δημοτικού Κέντρου Ιστορίας και Τεκμηρίωσης Βόλου (http://www.diki.gr/museum) από την εποχή που το Μουσείο σχεδιαζόταν ακόμη το 2006. Η ιστοσελίδα περιέχει ιστορικά στοιχεία χρήσιμα για τον επισκέπτη, αλλά δυστυχώς είναι μόνο στα ελληνικά.

Στο facebook μπορούμε να βρούμε σελίδες για το Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, του Μουσείο Ελιάς Πηλίου και το Εντομολογικό Μουσείο Βόλου, αλλά όχι για του Μουσείο της πόλης του Βόλου! Στην περίπτωση του facebook μάλιστα αν υπήρχε σχετική σελίδα θα έβγαινε πρώτη στα αποτελέσματα της google (με ένα σμπάρο, δυο τρυγόνια).

Στην περίπτωση της ιστοσελίδας του Δήμου Βόλου, στην κατηγορία Μουσεία (http://dimosvolos.gr/?cat=298) δεν υπάρχει καμία αναφορά! Αγνοεί και ο ίδιος ο Δήμος ότι υπάρχει! Υπάρχει ωστόσο διαφημιστικό μπάνερ του Δημοτικού ραδιοφώνου το οποίο έχει κλείσει εδώ και χρόνια!

Το ίδιο ισχύει και στη wikipedia, όπου δεν υπάρχει καμία αναφορά! Υπάρχει βέβαια μία αναφορά και οι ώρες λειτουργίας μέσα στην σελίδα του volosinfo.gr αλλά πρέπει να την “ψαρέψεις” μέσα στο μπάχαλο, οι πληροφορίες όμως υπάρχουν μόνο στα ελληνικά!

Ευτυχώς όμως υπάρχουν και οι εθελοντές και οι άνθρωποι με μεράκι όπως “Οι φίλοι του Μουσείου της πόλης του Βόλου” οι οποίοι δημιούργησαν ένα blog (
http://volosmuseum.blogspot.gr) στο οποίο έχουν αναρτήσει φωτογραφίες και πληροφορίες για του Μουσείο αλλά και για την έκθεση του ζωγράφου Γιώργου Καφενταράκη που “έτρεχε” το προηγούμενο διάστημα.

Αν μη τι άλλο, αν ο αρμόδιος αντιδήμαρχος δεν αναλωνόταν να απαντά στους δημοσιογράφους που του ασκούν κριτική και έκανε τα παραπάνω αυτονόητα, θα του λέγαμε και μπράβο. Έργα θέλουμε και όχι λόγια! Θα είμαστε εδώ να του υποδεικνύουμε τα λάθη και τις αδυναμίες του με σκοπό να παράγεται έργο στην πόλη. Το οποίο στην προκειμένη περίπτωση δεν κοστίζει ούτε ευρώ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.