Τώρα δίνουμε δουλειές και στους γαμπρούς;

Μου στάλθηκε ένας φάκελος με μια ωραία ιστοριούλα, με πρωταγωνιστές πρόσωπα της πόλης που έχουν άμεση σχέση με τη δημοτική αρχή βόλου. Προς το παρόν, δεν θα δημοσιοποιήσω τα ονόματα, διότι θα ζητήσω διευκρινήσεις από τον αντιπρόεδρο και εκτελώντα χρέη προέδρου της ΔΕΥΑΜΒ, κ. Παπαευσταθίου, για το πόσο ηθικό είναι να δίνονται δουλειές στους «δικούς» μας ανθρώπους που αυτό αποτελούσε κόκκινη γραμμή για την άμεμπτη ηθικά δημοτική αρχή Μπέου.

Δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος δημοτικής επιχείρησης του Δήμου Βόλου, ο οποίος κάνει τα χατίρια του Μπέου, ζήτησε κι αυτός να κάνει μια δική του χάρη και να πάρει μια καλή δουλειά από την ΔΕΥΑΜΒ ο γαμπρός απ’ αδελφή του.
Μάλιστα, σύμφωνα με αποφάσεις που αναρτήθηκαν στη «Διαύγεια», μπορεί ο γαμπρός να μειοδότησε στο διαγωνισμό και να την πήρε με το σπαθί του τη δουλειά, αξίας 108.000 ευρώ, αλλά όμως πριν το διαγωνισμό η ενδιαφερόμενη εταιρία που μετείχε μαζί της είχε κάνει ένσταση, διότι στο φάκελο προσφοράς του «αντιπάλου» δεν εμφανίζονταν καν ότι υπήρχε επιχείρηση οποιασδήποτε μορφής, ενώ ούτε καν ήταν ασφαλισμένος ως εργοδότης στον ΟΑΕΕ.

Αντίθετα, η εταιρία που διεκδικούσε τον διαγωνισμό ήταν Ε.Ε. Με γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου της ΔΕΥΑΜΒ, θεωρήθηκε αβάσιμη η ένσταση της εταιρίας και δέχθηκε ότι μπορεί να μετάσχει και ο γαμπρός, καταθέτοντας πιστοποιητικό του ασφαλιστικού φορέα του που ήταν το ΙΚΑ! Τελικά, ο γαμπρός πήρε τη δουλειά, χωρίς να έχει επιχείρηση και εξασφάλισε και αυτός μέσω ταμείου της ΔΕΥΑΜΒ το ετήσιο εισόδημα του.

Τι λέτε κ. Παπαευσταθίου; Έγιναν όλα με διαφάνεια, νόμιμα και ηθικά; Έχετε ασφαλώς και εσείς τα «δικά» σας παιδιά. Άλλωστε, μην θέλετε να πιστέψουμε αυτά που λέει ο κ. Μπέος ότι οι προηγούμενοι ήταν τα λαμόγια, το σάπιο κατεστημένο, που εξυπηρετούσε συμφέροντα κ.λπ.

Για κοιταχτείτε στον καθρέφτη παρακαλώ.

Υ.Γ. Παρακαλώ η απάντηση σας να μην εμπεριέχει ύβρεις, αλλά διευκρινιστικές απαντήσεις.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.