Λουτρό αίματος από Ρωσία – Άσαντ στο Χαλέπι καταγγέλλουν οι Γιατροί χωρίς Σύνορα

Η μη κυβερνητική οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF) κάλεσε τη Συρία και τη Ρωσία να θέσουν τέρμα «στο λουτρό αίματος» στο Χαλέπι, καθώς τα αεροπλάνα «ρίχνουν κατά ριπάς βόμβες στην πόλη».

«Όλο το ανατολικό Χαλέπι έχει γίνει ένας τεράστιος στόχος», δήλωσε ο διευθυντής επιχειρήσεων των MSF Σίσκο Βιγιαλόνγκα, ο οποίος κάλεσε «τη συριακή κυβέρνηση και τους συμμάχους της να θέσουν τέρμα στους βομβαρδισμούς που προκαλούν λουτρό αίματος μεταξύ των αμάχων.

»Τα αεροσκάφη του συνασπισμού του οποίου ηγείται η Συρία ρίχνουν κατά ριπάς βόμβες στην πόλη», πρόσθεσε ο επικεφαλής των MSF, ο οποίος εκτίμησε ότι «η συριακή κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει τους συστηματικούς βομβαρδισμούς και η Ρωσία, ως αναντικατάστατος πολιτικός και στρατιωτικός σύμμαχος της Συρίας, έχει την ευθύνη να ασκήσει την επιρροή της προκειμένου να το σταματήσει αυτό».

Μεταξύ 21 και 26 Σεπτεμβρίου, τα νοσοκομεία του Χαλεπίου που βρίσκονταν ακόμη σε λειτουργία δέχθηκαν περισσότερους από 822 τραυματίες, από τους οποίους τουλάχιστον 221 παιδιά, και παρέλαβαν περισσότερους από 278 νεκρούς, από τους οποίους τουλάχιστον 96 ήταν παιδιά, ανέφεραν οι MSF, επικαλούμενοι την υγειονομική διεύθυνση του ανατολικού Χαλεπίου.

«Οι ασθενείς πρέπει να περιμένουν ώστε άλλοι να πεθάνουν για να έχουν την ελπίδα να εξασφαλίσουν ένα κρεβάτι. Δεν διαθέτουμε παρά μόνο τρεις αίθουσες χειρουργείων», δηλώνει ο δρ. Αμπού Ουάσιμ, ο οποίος διευθύνει το τραυματολογικό νοσοκομείο στο ανατολικό Χαλέπι, δομή που υποστηρίζεται από τους MSF.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.