Ντροπή για την Ευρώπη η Συρία, δηλώνει Γερμανός πρώην διπλωμάτης

Αυτό το οποίο συμβαίνει στη Συρία αποτελεί ντροπή γα την Ευρώπη, δήλωσε ο πρόεδρος της Διάσκεψης Ασφαλείας του Μονάχου, διεθνές φόρουμ το οποίο λαμβάνει χώρα κάθε Φεβρουάριο στο Μόναχο, όπου συζητιούνται φλέγοντα διεθνή θέματα, σε συνέντευξή του στην Handelsblatt.

Οι Ευρωπαίοι απέτυχαν παταγωδώς, διότι δεν ανέλαβαν τις ευθύνες τους. «Eίναι εύκολο να δείχνεις με το δάχτυλο τους Ρώσους και τους Αμερικανούς. Οι ζώνες απαγόρευσης πτήσεων οι οποίες προτάθηκαν μεταξύ άλλων και από τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών Φραν-Βάλτερ Στάινμάιερ, μπορούν να εφαρμοστούν μόνον στρατιωτικά. Και αυτό ισχύει και για τη Γερμανία», είπε ο ο Βόλφγκανγκ Ίσινγκερ, στην γερμανική οικονομική εφημερίδα.

Ο πρώην διπλωμάτης πρότεινε δε να αναληφθεί μια κοινή πρωτοβουλία για την πολύπαθη χώρα: «Η Ευρώπη θα μπορούσε να υποσχεθεί διψήφιο ποσό δισεκατομμυρίων ευρώ για την ανοικοδόμηση της Συρίας, εάν τηρηθεί η κατάπαυση του πυρός».

Ο επικεφαλής της Διάσκεψης Ασφαλείας του Μονάχου καταλόγισε επίσης στον πρόεδρο της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν ότι θέλει να αξιοποιήσει τους τελευταίους μήνες της προεδρία του Μπαράκ Ομπάμα κατά της Pax Amercana για να για να κερδίσει έδαφος, ώστε να μπορέσει το 2017 να κάνει μια στρατηγική συμφωνία ως ίσον προς ίσον με τον επόμενο Αμερικανό πρόεδρο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.