Ρωσία: Δεν εμπλεκόμαστε σε απόπειρα δολοφονίας του πρωθυπουργού του Μαυροβουνίου

Το Κρεμλίνο απέρριψε τις κατηγορίες του Μαυροβουνίου ότι η Ρωσία αναμείχθηκε σε απόπειρα πραξικοπήματος στη χώρα της Αδριατικής, σχέδιο που περιελάμβανε και δολοφονία του τότε πρωθυπουργού Μίλο Τζουκάνοβιτς τον περασμένο Οκτώβριο, χαρακτηρίζοντάς τες παράλογες και αβάσιμες.

«Είναι παράλογες κατηγορίες. Δεν επεμβαίνουμε στις εσωτερικές υποθέσεις άλλων χωρών, περιλαμβανομένου του Μαυροβουνίου», δήλωσε στους δημοσιογράφους, μέσω τηλεδιάσκεψης, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Την ημέρα των εκλογών τον περασμένο Οκτώβριο, οι αρχές του Μαυροβουνίου συνέλαβαν 20 πρόσωπα από τη γειτονική Σερβία με την κατηγορία ότι ετοίμαζαν ένοπλες επιθέσεις εναντίον του κράτους.

Αργότερα ανέφεραν ότι Ρώσοι εθνικιστές είχαν επίσης αναμιχθεί σε ματαιωθείσα συνωμοσία με σκοπό τη δολοφονία του τέως πρωθυπουργού Μίλο Τζουκάνοβιτς και την άνοδο στην εξουσία πολιτικού από την φιλορωσική αντιπολίτευση.

Την Κυριακή ο ειδικός εισαγγελέας του Μαυροβουνίου Μιλιβόγιε Κάτνιτς δήλωσε ότι ο Ρώσος διπλωμάτης Έντουαρντ Σισμάκοφ ενεπλάκη στη συνωμοσία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.