Τουρκία: Οργή για τα περί κακομεταχείρισης βουλευτή στην Κολωνία

Αυξάνεται και πάλι η ένταση στις σχέσεις Τουρκίας – Γερμανίας. Η Άγκυρα καταγγέλλει την κακομεταχείριση τουρκάλας βουλευτή στο αεροδρόμιο της Κολωνίας και το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε μάλιστα τον γερμανό πρεσβευτή για να διαμαρτυρηθεί.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η αντιπρόεδρος της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης Αϊσέ Νουρ Μπαχτσεκαπιλί στο πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, οι Αρχές την σταμάτησαν τη Δευτέρα στο αεροδρόμιο της Κολωνίας και την ανάγκασαν να περιμένει.

Σύμφωνα με τη βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, οι Αρχές προσπάθησαν να την θέσουν υπό κράτηση ισχυριζόμενες ότι ήταν ύποπτη για παράνομη είσοδο στη χώρα, εξαιτίας ενός προσωρινού ταξιδιωτικού εγγράφου το οποίο μετέφερε.

Όπως αναφέρει η Hurriyet, οι Αρχές του αεροδρομίου θεώρησαν ότι υπήρχε κάποιο πρόβλημα με το εν λόγω έγγραφο, το οποίο είχε δοθεί στην Μπαχτσεκαπιλί όταν έχασε το διαβατήριό της.

Την οργή του εξέφρασε και ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. «Παίρνετε έναν τρομοκράτη και τον καλωσορίζετε στη χώρα σας» κατήγγειλε ο τούρκος πρόεδρος. «Αλλά αναγκάζετε την αντιπρόεδρο της Βουλής και την αντιπροσωπεία της να περιμένουν επί ώρες. Δεν θα έπρεπε να κάνουμε το ίδιο;»

«Απαράδεκτο» χαρακτήρισε το περιστατικό στην Κολωνία και ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, καλώντας το Βερολίνο να αναλάβει δράση. Ο Νούμαν Κουρτουλμούς είπε, μάλιστα, ότι το περιστατικό αποτελεί «παραβίαση» των κανόνων της διπλωματίας.

«Εάν δεν (αναλάβει δράση η Γερμανία), τότε πρόκειται για ένα σκάνδαλο, μια ντροπή της διπλωματίας. Η Τουρκία θα απαντήσει σε αυτή τη ντροπή και αυτό το διπλωματικό λάθος. Όλοι πρέπει να το γνωρίζουν αυτό. Θέλω να είμαι ξεκάθαρος» αναφέρει.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.