Η ηλιακή αγορά των ΗΠΑ αναπτύχθηκε κατά 95% το περασμένο έτος

Η ηλιακή αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών αυξήθηκε κατά 95% το 2016, εγκαθιστώντας 14,5 γιγαβάτ νέων ηλιακών έργων, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση για την αγορά από τη συμβουλευτική ερευνητική εταιρεία GTM Research και τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας των ΗΠΑ (SEIA). Ενδεικτικά, το 2015 εγκαταστάθηκαν ηλιακά έργα με δυνατότητα παραγωγής 7.493 μεγαβάτ ισχύος.
Για πρώτη φορά στην ιστορία, η ηλιακή ενέργεια ήταν η πρώτη πηγή νέας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στις ΗΠΑ, αντιπροσωπεύοντας το 39% των νέων προσθηκών το 2016.
«Οι αριθμοί μας δείχνουν ότι η βιομηχανία ηλιακής ενέργειας είναι μια υπολογίσιμη δύναμη», δήλωσε η Αμπιγκέιλ Ρος Χόπερ, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της SEIA.
«Το δυνατό σημείο της ηλιακής ενέργειας είναι η ισχυρή ανάπτυξη σε όλους τους τομείς της αγοράς σε εθνικό επίπεδο, απασχολώντας σήμερα περισσότερα από 260.000 άτομα στον τομέα», πρόσθεσε.
Ένα από τα πολλά ρεκόρ που σημειώθηκαν το 2016 ήταν ότι 22 διαφορετικές πολιτείες πρόσθεσαν περισσότερα από 100 μεγαβάτ ηλιακής ενέργειας, με την Καλιφόρνια να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με 18.304 μεγαβάτ.
Σήμερα υπάρχουν πάνω από 1,3 εκατομμύρια ηλιακές φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις στις ΗΠΑ, με συνολική ισχύ 42,3 γιγαβάτ. Η αιολική ενέργεια είχε επίσης μια εξαιρετική χρονιά, αντιπροσωπεύοντας το 26% του συνόλου των νέων εγκαταστάσεων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.
Από το 2008, η συνδυασμένη ικανότητα παραγωγής της ηλιακής και αιολικής ενέργειας στις ΗΠΑ έχει αυξηθεί από τα 26 στα 123 γιγαβάτ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.