Νέα Ζηλανδία: Εισαγωγή εντόμων για την αντιμετώπιση… καλαμιών

Εισαγόμενα έντομα επιστρατεύουν οι αρχές της Νέας Ζηλανδίας, στην προσπάθειά τους να καταπολεμήσουν ένα καταστροφικό για το υπόλοιπο οικοσύστημα της χώρας φυτό.
Σύμφωνα με το BBC, η Υπηρεσία Περιβαλλοντικής Προστασίας της χώρας ενέκρινε την εισαγωγή δύο ειδών εντόμων από μεσογειακές χώρες προκειμένου να αντιμετωπιστεί η εξάπλωση της καλαμιάς Arundo donax, η οποία έχει «εισβάλει» στο οικοσύστημα της Νέας Ζηλανδίας, εκτοπίζοντας ενδημικά είδη φυτών κυρίως στον βορρά.
Στην εξάπλωση της συγκεκριμένης καλαμιάς -η οποία φτάνει σε ύψος τα 8 έως 26 μέτρα- αποδίδονται οι τελευταίες πλημμύρες που έπληξαν τη βορειότερα επαρχία της χώρας, Νόρθλαντ.
Στη «μάχη» κατά των καλαμιών θα «ριχτούν» ένα κελυφοειδές έντομο και ένα είδος σφήκας, ικανά να «εξοντώσουν» τη συγκεκριμένη καλαμιά, η οποία θεωρείται ξένη στη χλωρίδα της Νέας Ζηλανδίας.
Σύμφωνα με το στέλεχος της Υπηρεσίας Περιβαλλοντικής Προστασίας της Νέα Ζηλανδίας, Δρ Κλαρκ Έχλερς, τα συγκεκριμένα έντομα έχουν εκτελέσει επιτυχώς ανάλογες «αποστολές» στην Αμερική και τα Κανάρια Νησιά.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ο κίνδυνος τα έντομα να διασταυρωθούν με γηγενή είδη, θεωρείται χαμηλός.
Σύμφωνα με επιστήμονες, ορισμένα χωροκατακτητικά είδη έχουν προκαλέσει τα τελευταία χρόνια σημαντικές φθορές στη φυσική βιοποικιλότητα της Νέας Ζηλανδίας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.