Το Πεκίνο δημιουργεί νέα περιβαλλοντική αστυνομική δύναμη για να πατάξει την αιθαλομίχλη

Οι αρχές στο Πεκίνο ανακοίνωσαν τη δημιουργία ενός νέου σώματος περιβαλλοντικής αστυνομίας προκειμένου να παταχθεί η παράνομη καύση απορριμμάτων στην πόλη, σε μία κυβερνητική απάντηση στην έντονη δημόσια οργή για τα συνεχιζόμενα προβλήματα της Κίνας με το νέφος.
Η «αστυνομία του περιβάλλοντος» είναι ένα από τα πολλά νέα σχέδια που ανακοίνωσε ο εκτελών χρέη δημάρχου του Πεκίνο, Κάι Τσι, προκειμένου να καταπολεμηθεί το τεράστιο πρόβλημα ρύπανσης της πόλης.
Άλλα μέτρα στο σχέδιο του δημάρχου περιλαμβάνουν τη μείωση της κατανάλωσης άνθρακα κατά 30% το 2017, το κλείσιμο 500 εργοστασίων, την ενεργειακή αναβάθμιση 2.500 εγκαταστάσεων, τη σταδιακή απόσυρση 300.000 παλαιότερων οχημάτων και την προμήθεια καθαρότερου φυσικού αέριου και ντίζελ στα πρατήρια έως τις 15 Φλεβάρη.
«Αν και έχουμε σημειώσει κάποια πρόοδο, η ρύπανση του αέρα το χειμώνα εξακολουθεί να είναι πολύ σοβαρή», δήλωσε ο Κάι σε τοπικά μέσα. «Γι’ αυτό η κυβέρνηση πρέπει να ενισχύσει την προστασία του περιβάλλοντος και να εντείνει την εποπτεία και τη λογοδοσία μέσα στο 2017».
«Η αποτέφρωση απορριμμάτων, η καύση βιομάζας, τα ανοιχτά μπάρμπεκιου, η σκόνη από τους δρόμους, όλα αυτά είναι πράξεις μη συμμόρφωσης με τους κανονισμούς και είναι στην πραγματικότητα το αποτέλεσμα χαλαρής εποπτείας και ασθενούς επιβολής του νόμου», πρόσθεσε ο δήμαρχος.
Ενώ η ατμοσφαιρική ρύπανση είναι ένα μόνιμο πρόβλημα στην Κίνα, το χειμώνα επιδεινώνεται και πολύ συχνά παραβιάζει τα όρια ασφαλείας του ΠΟΥ, με αποτέλεσμα να κλείνουν σχολεία και επιχειρήσεις, να ακυρώνονται πτήσεις και να περιορίζεται η κυκλοφορία.
Εξάλλου, οι αρχές πρόσφατα ανακοίνωσαν ότι τα σχολεία και νηπιαγωγεία της πόλης θα είναι εξοπλισμένα με νέα συστήματα καθαρισμού του αέρα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.