Δράσεις εκπαιδευτικού χαρακτήρα σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

Το 2008 το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και Επικοινωνίας της Διεύθυνσης Μουσείων του Υπουργείου Πολιτισμού σχεδίασε και έθεσε για πρώτη φορά σε εφαρμογή την επικοινωνιακή δράση πανελλαδικής εμβέλειας με τίτλο «Περιβάλλον και Πολιτισμός» και στόχο την ανάδειξη του φυσικού και πολιτιστικού πλούτου της χώρας και την ευαισθητοποίηση των πολιτών για την προστασία του.

Για φέτος η δράση θα διαρκέσει από τις 21 έως και τις 23 Οκτωβρίου 2016 κι έχει εξασφαλιστεί η ελεύθερη είσοδος των επισκεπτών στους Αρχαιολογικούς Χώρους και τα Μουσεία που συμμετέχουν σε αυτήν.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας, στο πλαίσιο αυτό προγραμματίζει δράσεις εκπαιδευτικού χαρακτήρα που έγιναν σήμερα σε Μουσεία και Αρχαιολογικούς χώρους του νομού μας, με τη συμμετοχή και μαθητών.

Παράλληλα, θα γίνει μία ακόμη δράση στο «Γιαννοπούλειο» Αρχαιολογικό Μουσείο Αλμυρού, την Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 10:00.

Πρόκειται για εκπαιδευτική δράση «Προ-ιστορίες φωτιάς», στη διάρκεια της οποίας ομοιώματα νεολιθικών αγγείων, εμπνευσμένα από την Έκθεση του Μουσείου, θα ψηθούν σε αυτοσχέδια προσομοίωση κεραμικού κλιβάνου, που θα κατασκευαστεί για το σκοπό αυτό στην αυλή του Μουσείου. Η παρακολούθηση της δράσης από το κοινό θα είναι ελεύθερη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.