«Η δασκάλα των χρωμάτων» δίνει ραντεβού… στον Βόλο

Εκδήλωση με τη συγγραφέα Κατερίνα Δημόκα

Η συγγραφέας Κατερίνα Δημόκα δίνει ραντεβού στους μικρούς της φίλους στο Public Βόλου, για να τους μιλήσει για τα χρώματα και την αγάπη
μέσα από το παιδικό της βιβλίο “Η δασκάλα των χρωμάτων”.

Η δασκάλα των χρωμάτων της Κατερίνας Δημόκα, σε εικονογράφηση της Πωλίνας Παπανικολάου, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, είναι μια ιστορία για παιδιά από 8 ετών που μας θυμίζει πως, όταν κάποιος θέλει και μπορεί, καταφέρνει ακόμα και τα πιο δύσκολα πράγματα. Το παραμύθι απέσπασε το 2014 Έπαινο από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά.

Το Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2017, στις 12 το μεσημέρι, στο PUBLIC Βόλου (Ογλ 28 & Ι. Κονταράτου 9), μια αλλιώτικη δασκάλα, η Δόνα Ανεζίνα, θέλει να σας μιλήσει για τα χρώματα και την αγάπη. Μην περιμένετε να χτυπήσει το κουδούνι. Ο παπαγάλος της που μιλά σας καλεί όλους! Η εκδήλωση απευθύνεται σε παιδιά από 7 ετών.

Λίγα λόγια για την ιστορία

Μετά τη σκληρή διαταγή του βασιλιά Μονόχρωτου να απαγορεύσει όλα τα χρώματα, εκτός από το γκρίζο, στην Γκρίζα Πολιτεία εμφανίζεται η Δόνα Ανεζίνα, ξακουστή δασκάλα και ταξιδιώτισσα. Μαθαίνει στα παιδιά τους διαφορετικούς πολιτισμούς και τις φυλές του κόσμου, τους μαθαίνει όλα όσα ξέρει. Και τα χρώματα ξεχύνονται. Κοραλλένια κόκκινα, πράσινα σμαραγδένια, κίτρινα της βανίλιας και πορτοκαλί του κρόκου, θαλασσινά μπλε, μοβ μελιτζανιά, ροζ του τριαντάφυλλου… Ποια όμως θα είναι η αντίδραση του σκληρού βασιλιά; Θα καταφέρει η δύναμη της αγάπης να μαλακώσει τη σκληρή καρδιά του;

Η συγγραφέας

Η Κατερίνα Δημόκα μοίρασε την παιδική της ηλικία στον Πειραιά και στη Λιβαδειά. Είναι αριστούχος της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών με κατεύθυνση στη Γλωσσολογία και διαθέτει Master στη Διδασκαλία της Ελληνικής ως Ξένης Γλώσσας. Στη λογοτεχνία διακρίθηκε για πρώτη φορά στον Διαγωνισμό Διηγήματος του περιοδικού Elle (2000) και κέρδισε τον Έπαινο Παραμυθιού από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά (2014) για τη Δασκάλα των χρωμάτων. Είναι παντρεμένη, έχει δύο γιους και ζει στη Λιβαδειά. Εργάζεται ως φιλόλογος στο Δημόσιο Σχολείο, όπου διδάσκει και διδάσκεται καθημερινά από τα παιδιά. Θεωρεί ότι η λογοτεχνία είναι ένας ευαίσθητος αγωγός, που οδηγεί άμεσα στην παιδική ψυχή κι αφήνεται να παρασυρθεί στις κρυστάλλινες διαδρομές της.
________________________________________

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.