«Μεσάνυχτα στο Παρίσι» στον Άγ. Ονούφριο με ένα τρόφιμο αντί εισιτηρίου

Το Κέντρο Πολιτισμού και Κοινωνικής παρέμβασης « Ιωλκός» , σε συνεργασία με την Διεύθυνση Αρχείων Μουσείων και Βιβλιοθηκών του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π- ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ του Δήμου Βόλου συνεχίζει τις προβολές του, στην όμορφη και δροσερή αυλή του Αρχοντικού Ζαφειρίου στον Άγιο Ονούφριο.
Για σήμερα Τετάρτη 10 Αυγούστου στις 9.00 μ.μ. προγραμματίζεται η προβολή της ταινίας Μεσάνυχτα στο Παρίσι, Αμερικανοισπανική ταινία του 2011, κωμωδία σε σκηνοθεσία Γούντι Άλεν, με τους: Όουεν Γουίλσον, Ρέιτσελ ΜακΆνταμς, Μάριον Κοτιγιάρ, Κάθι Μπέιτς, Κάρλα Μπρούνι.

Με την ταινία αυτή ο Γούντι Άλεν υμνεί και ταυτόχρονα απομυθοποιεί, όλο το νοσταλγικό φολκλόρ που συνοδεύει το ρομαντικό Παρίσι. Ιδανικός ως alter ego του ο Όουεν Γουίλσον και αμίμητοι όλοι οι «πραγματικοί» χαρακτήρες (από τον Χέμινγουεϊ, τον Νταλί και τη Γερτρούδη Στάιν μέχρι τον Κόουλ Πόρτερ, τον Μπουνιουέλ και τον Πικάσο) που τον περιτριγυρίζουν.

Υπόθεση: Δράττοντας την ευκαιρία από το επαγγελματικό ταξίδι των γονιών της, η Inez (Rachel McAdams) και ο Gil (Owen Wilson) τους ακολουθούν στο Παρίσι για ολιγοήμερες διακοπές. Οι δυο τους είναι ερωτευμένοι και σχεδιάζουν άμεσα να παντρευτούν. Εκείνος είναι επιτυχημένος σεναριογράφος του Hollywood που ονειρεύεται να γίνει (κανονικός) συγγραφέας και να ζήσουν μετά το γάμο στο Παρίσι, την πόλη όπου λατρεύει και όπου έζησαν σημαντικό μέρος της ζωής τους σχεδόν όλα του τα ινδάλματα. Εκείνη, πάλι, δε συμμερίζεται τον ενθουσιασμό του με την πόλη και τα περί χρυσής εποχής της δεκαετίας του ’20. Έτσι, η Inez προτιμά να πάει για χορό με τους φίλους της, τον Paul (Michael Sheen) και την Carol (Nina Arianda), ενώ ο Gil αφήνεται στη μαγεία του Παρισινού μεσονυκτίου, εκεί όπου ανακαλύπτει όλη την έμπνευση που αναζητούσε για το πρώτο του βιβλίο. Όμως οι καθημερινοί νυχτερινοί περίπατοι του Gil τον φέρνουν όλο και εγγύτερα στην καρδιά της πόλης, την ώρα που τον απομακρύνουν σταδιακά από τη μέλλουσα γυναίκα του…

Όλα ξεκινούν με ένα σχεδόν φωτογραφικό κολάζ από τα πιο “τουριστικά” σημεία του Παρισιού: τον Σηκουάνα, την Παναγία των Παρισίων, φυσικά τον Πύργο του Αιφελ, τη σαγηνευτική Μονμάρτη, τα Ηλύσια Πεδία, τις Βερσαλλίες, τη λεωφόρο του Σαν Ζερμαίν με τα σινεμά της. Είναι όλα αυτά τα προφανή που οποιοσδήποτε επισκέπτης της πόλης του Φωτός θα αναζητούσε αυτόματα. Έπειτα έρχεται όμως η μαγεία, η αληθινή ψυχή της πόλης. Και ο Woody Allen, έξι χρόνια μετά την πρώτη του ταινία εκτός έδρας με το Λονδρέζικο «Match Point», κατορθώνει να τρυπώσει στην ψυχή μιας πόλης πέραν από το δικό του, προ πολλού “κατακτημένο” Μανχάταν. Καθόλου περίεργα λοιπόν, οι κριτικοί υποδέχθηκαν το «Midnight In Paris» με τέτοιο ενθουσιασμό όπου δεν είχαν δεχθεί καμία άλλη δουλειά του μοναδικού αυτού δημιουργού από το μακρινό πια 1989 και το αριστουργηματικό «Crimes And Misdemeanors».

Όσκαρ και Χρυσή Σφαίρα για το σενάριο.
Αντί εισιτηρίου ένα τρόφιμο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.