‘Νυφικά και φονικά’ από τη σκηνή «Αθέμιτος»

Στο «Αχίλλειον», από Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου έως και Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου

Η «Θεατρική Σκηνή Δικηγόρων Βόλου & Συνεργαζομένων – ‘ΑΘΕΜΙΤΟΣ’» σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας Βόλου, θα παρουσιάσουν την θεατρική παράσταση ‘Νυφικά και φονικά’, στο κινηματοθέατρο «Αχίλλειον», από Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου έως και Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου, ώρα 9.15΄ μ.μ.

Οι παραστάσεις εντάσσονται στο πλαίσιο του εορτασμού της «Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας», αφού η θεματική της παραγωγής είναι γυναικεία. Το πρώτο μέρος αποτελείται από τις ιστορίες γυναικών της μεταπολεμικής (και μεταπολιτευτικής) Ελλάδας, με αποτυχημένους γάμους, ρημαγμένα όνειρα ή μίζερες ζωές.
Στο δεύτερο μέρος γυναίκες – φονιάδες μας διηγούνται χωρίς περιστροφές και εν συντομία, τα αίτια και τον τρόπο του φόνου που διέπραξαν. Και ποιος δηλαδή δεν σκέφτηκε ποτέ, ότι χαραμίστηκε η ζωή του; Ποιανού δεν πέρασε ποτέ απ’ το μυαλό να κάνει φόνο;

Γυναίκες τρελές – φόνισσες : η μια δηλητηριάζει τις φίλες της επειδή αργούσαν να αποχωρήσουν απ’ τη βεγγέρα, η άλλη σφάζει τον ταχυδρόμο επειδή δεν της έφερνε γράμματα που περίμενε, σκοτώνει στο ξύλο το παιδί της επειδή δεν έτρωγε γλυκάδια, επειδή το αφεντικό της ζήτησε επτά φορές να δακτυλογραφήσει μια επιστολή, ‘πατάει’ τον τροχονόμο επειδή δεν συμφωνούσε με την κλήση, πνίγει την υπηρέτρια επειδή μιλούσε διαρκώς, μαχαιρώνει το ‘κολλητήρι’ στον συνωστισμό του λεωφορείου… ‘δικαιολογημένη αγανάκτηση’ πάντως… Ήταν τόσο αναίτιοι και παρανοϊκοί οι φόνοι που μας ανακοινώνουν θεατρικά; ή το πρώτο μέρος με την ζωή των γυναικών, την γεμάτη ψυχαναγκασμούς (καλή θυγατέρα, καλή σύζυγος, δούλα και κυρά) οδηγεί κάποιες σε ‘επόμενες λογικά’ παράφορες πράξεις;
Η παράσταση ακροβατεί μεταξύ και μελοδραματισμού και υπερτονισμένου μαύρου χιούμορ, με τις 9 μούσες, νύμφες και Ιουδήθ, σε έντονες εναλλαγές και γρήγορο ρυθμό που λειτουργεί ως βιντεοκλίπ, προσπαθώντας είτε να κρατήσει ψηλά το ενδιαφέρον του θεατή, είτε να δημιουργήσει έναν καμβά εξπρεσιονιστικού πίνακα –σαν τη σύγχρονη ζωή- που να μείνει στο υποσυνείδητό του.

Συντελεστές : (ηθοποιοί). (Α΄ μέρος) Δήμητρα Καραπαναγιώτη, Μαρία Καρατζιά, Αγγελικούλα (Αναστασία) Σταμοπούλου. (Β΄ μέρος) Όλγα Γεωργοπούλου, Ξενία Κουτσιμάνη, Μαρίε Μάρκου, Χριστίνα Κατσαρού, Χαρά Γαλλέα, Μαρία Κοκκαλάρα. Σκηνοθεσία – μουσική : Αλέξανδρος Κοσμάς, χορογραφίες – κίνηση : Ζάννα Γαλλιού.
Διάρκεια παράστασης 70΄.

Συνδρομή εισόδου 3 ευρώ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.