Σεμινάρια μεικτών χειροτεχνικών κατασκευών ξεκινούν στο «Δίαυλο»

Η Διεύθυνση Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου και το Τμήμα Δημιουργικής Απασχόλησης Νέων και Ενηλίκων οργανώνουν έναν νέο και ιδιαίτερα ενδιαφέρον κύκλο μεικτών χειροτεχνικών κατασκευών που θα πραγματοποιηθεί στο Δίαυλο.

Πρόκειται για δύο διαφορετικά χειροτεχνικά εργαστήρια, με εντελώς ξεχωριστό ύφος και περιεχόμενο το καθένα, τα οποία έχουν ως εξής:

Α. Εικαστικές δημιουργίες με χαρτί και ανακυκλώσιμα υλικά

Ευφάνταστες κατασκευές από απλά και ανακυκλώσιμα υλικά, όπως χαρτί και χαρτοπολτό, στολισμένα και ζωγραφισμένα στο χέρι, σύμφωνα με τη βούληση και την επιθυμία του καθενός, προσφέροντας όμως ένα αποτέλεσμα ιδιαίτερα εντυπωσιακό. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν διάφορες εικαστικές διακοσμητικές συνθέσεις στα πλαίσια μιας καλλιτεχνικής έμπνευσης και αναζήτησης εξωτερικεύοντας και εκφράζοντας πτυχές της προσωπικότητάς τους. Όλα αυτά με την καθοδήγηση του διακεκριμένου εικαστικού- κεραμίστα κ. Βαγγέλη Πατσέα , έργα του οποίου φιλοξενούνται στο Δίαυλο.
Το παραπάνω εργαστήριο θα έχει συνολική διάρκεια 30 ώρες και θα πραγματοποιηθεί σε 10 τρίωρες συναντήσεις σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Διαύλου κάθε Παρασκευή 18:00-21:00 και απευθύνεται σε όσους θέλουν να περάσουν δημιουργικά τις ελεύθερες ώρες τους, και συγχρόνως, να μάθουν να κατασκευάζουν από ανακυκλώσιμα ή ευτελή υλικά, διακοσμητικά και πολλά άλλα αντικείμενα.

Β. Χειροτεχνικές συνθέσεις σε κεραμίδι ή πηλό και τεχνικές παλαίωσης

Το εργαστήρι αυτό περιλαμβάνει δύο διαφορετικές θεματικές ενότητες, όπως τεχνικές παλαίωσης η πατίνας σε ξύλινες επιφάνειες αλλά και καλαίσθητες κατασκευές πάνω σε κεραμίδι ή πηλό με τσόφλι αυγού, ζωγραφική, ντεκουπάζ και διάφορα φυσικά υλικά. Πρόκειται χωρίς αμφιβολία για έναν εξαιρετικό τρόπο για να διακοσμήσουμε οποιοδήποτε αντικείμενο και να το μετατρέψουμε σε έργο τέχνης για το σπίτι μας ή δωρίζοντας το σε αγαπημένα μας πρόσωπα! Με την τεχνική αυτή έχουμε ένα άμεσο και εντυπωσιακό αποτέλεσμα χωρίς να χρειάζονται ιδιαίτερες καλλιτεχνικές ικανότητες, παρά μόνο τα ανάλογα υλικά, η φαντασία του καθενός και φυσικά η διάθεση για δημιουργία! Το σεμινάριο έχει συνολική διάρκεια 18 ώρες και θα πραγματοποιηθεί σε έξι τρίωρες συναντήσεις που θα μοιραστούν στις δύο παραπάνω θεματικές ενότητες, κάθε Δευτέρα 16:00-19:00. Υπεύθυνη επιμορφώτρια του συγκεκριμένου εργαστηρίου θα είναι η κ. Χριστίνα Κουρεντή .

Ο αριθμός των συμμετεχόντων στο κάθε εργαστήρι δε θα ξεπερνά τα 15 άτομα, για το λόγο αυτό θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα 2421033692 & 2421025363 και στη γραμματεία του τμήματος Δημιουργικής Απασχόλησης Νέων & Ενηλίκων στο Δίαυλο, στην οδό Σκενδεράνη 11.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.