Τη Δευτέρα το τελευταίο αντίο σε δύο μεγάλους Έλληνες της τέχνης

Δυσαναπλήρωτο κενό στο χώρο των εικαστικών τεχνών αφήνουν πίσω τους ο Δημήτρης Μυταράς και ο Γιάννης Κουνέλλης που έφυγαν από τη ζωή την ίδια μέρα, την Πέμπτη, και κηδεύονται την ίδια μέρα, τη Δευτέρα, ο ένας στην Αθήνα και ο άλλος στη Ρώμη.

Η κηδεία του Δημήτρη Μυταρά θα τελεστεί δημοσία δαπάνη τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου, στις 12:00, από το Α’ Νεκροταφείο. Ο μεγάλος ζωγράφος και ακαδημαϊκός πέθανε σε ηλικία 83 ετών. Την ημέρα εκείνη η Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών θα παραμείνει κλειστή σε ένδειξη πένθους. Για την απώλεια του ομότιμου καθηγητή, πρύτανη, δάσκαλου και κορυφαίου ζωγράφου Δημήτρη Μυταρά, οι πρυτανικές αρχές της ΑΣΚΤ αναφέρουν: «Πολυδιάστατη μορφή καλλιτέχνη ο Δημήτρης Μυταράς υπήρξε από τους δημιουργούς που δέσποζαν στην ελληνική εικαστική σκηνή, ιδιαιτέρα στην δεκαετία ’70 και ΄80…. Μαθητές του, καθηγητές της ΑΣΚΤ και όλη η ακαδημαϊκή κοινότητα της ΑΣΚΤ εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στη σύζυγο Χαρίκλεια και στο υιό Αριστείδη».

Τη Δευτέρα στις 11:30 θα κηδευτεί ο Γιάννης Κουνέλλης στην εκκλησία «Σάντα Μαρία Ντελ Πόπολο», ευρύτερα γνωστή ως «Chiesa degli Artisti», (Εκκλησία των Kαλλιτεχνών), στην πλατεία του λαού της Ρώμης. η σορός του εκτέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα, στο μέγαρο του δήμου της Ρώμης.

Ο διεθνούς βεληνεκούς ζωγράφος και γλύπτης πέθανε στην ιταλική πρωτεύουσα, σε ηλικία 80 ετών. «Είναι μία ημέρα θλίψης. Έφυγε ένας μεγάλος δάσκαλος, θετός Ιταλός, ο οποίος με το έργο του επηρέασε καθοριστικά τη σύγχρονη τέχνη» έγραψε στο Twtter o Ιταλός υπουργός Πολιτισμού Ντάριο Φραντσεσκίνι.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.