Το Θεατρικό Εργαστήρι παρουσιάζει την παράσταση του Σάμιουελ Μπέκετ

«Όχι Εγώ» και «Πράξη χωρίς Λόγια»

Στην τελική φάση προετοιμασίας για την έναρξη των παραστάσεων των θεατρικών μονολόγων «Όχι Εγώ» και «Πράξη χωρίς Λόγια» του Σάμιουελ Μπέκετ βρίσκεται το Ερασιτεχνικό Θεατρικό Εργαστήρι της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δ. Βόλου, στο πλαίσιο του ετήσιου αφιερώματος στον μεγάλο Ιρλανδό λογοτέχνη, ποιητή και θεατρικό συγγραφέα.

Πρόκειται για δύο κατεξοχήν υπαρξιακά έργα, όπου ένα στόμα σπάει τα δεσμά της σιωπής και εκτοξεύει λέξεις από τους καταπιεσμένους υδατοφράχτες του. Ξαφνικά, οι λέξεις αποσύρονται και η <<εύγλωττη>> σιωπή σε συνδυασμό με την πράξη, μας οδηγούν μπροστά στον παγιδευμένο καθρέφτη των ονείρων και των επιθυμιών μας.

Ο συγγραφέας αποφεύγοντας τα λογοτεχνικά στολίδια και έχοντας ως βασικό άξονα την υπαρξιακή αναζήτηση, μέσω του λιτού και αφαιρετικού λόγου του, θέτει ερωτήματα και μας δίνει τη δυνατότητα αν όχι να τα απαντήσουμε, σίγουρα να τα απολαύσουμε.
Η παράσταση θα παρουσιαστεί στο Κινηματοθέατρο Αχίλλειον και σε μεταμεσονύχτια παράσταση.

Το Σάββατο 12 Νοεμβρίου στις 12 τα μεσάνυχτα.
Οι υπόλοιπες παραστάσεις θα παρουσιαστούν στις παρακάτω ημερομηνίες.
Κυριακή 13 Νοεμβρίου ώρα 20:00
Κυριακή 20 Νοεμβρίου ώρα 20:00
Κυριακή 27 Νοεμβρίου ώρα 20:00

Συντελεστές: Σκηνοθεσία: Δημήτρης Δακτυλάς, Ερμηνεύουν οι : Ειρήνη Μυλωνά και Βάσια Στάμου.
Ο Μπέκετ αναφέρει εύστοχα στον Ακατανόμαστο: ‹‹Είμαστε καταδικασμένοι σε έναν αιώνιο μονόλογο, χωρίς έννοια, χωρίς περιεχόμενο. Σε ένα αιώνιο μουρμούρισμα.» «Να μιλάμε, και να μιλάμε για το τίποτα…>> O ανεμοστρόβιλος των ψιθύρων, η συναρμολόγηση των λέξεων, και κάποιες φορές η πηγαία κραυγή είναι ο μοναδικός κρίκος σύνδεσης μεταξύ των ηρώων του για να καταλήξουν στο τίποτα. Ένα τίποτα που εν τέλει περιέχει την αλήθεια: Την ανάγκη για επικοινωνία ή καλύτερα την επικοινωνία του ανεπικοινώνητου.
Πληροφορίες: για τις παραστάσεις και τα εισιτήρια μπορείτε να απευθυνθείτε στον «Δίαυλο», Τοπάλη 14 και στο τηλέφωνο 24210-33692.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.