Ο Trump θα διαθέτει πλέον «super-secure» smartphone

Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσίευση, ο Ντόναλντ Τραμπ σκοπεύει να αντικαταστήσει το Android τηλέφωνο του με μια «υπερ-ασφαλή» συσκευή.

Ο πρόεδρος έχει ήδη εγκαταλείψει το Android smartphone του και διαθέτει πλέον μια ασφαλή κρυπτογραφημένη συσκευή, που έχει εγκριθεί από την Μυστική Υπηρεσία, καθώς και νέο αριθμό τηλεφώνου που ελάχιστα άτομα πρόκειται να γνωρίζουν. Δε φαίνεται πάντως ενθουσιασμένος με την αλλαγή αυτή, αλλά σκοπεύει να ακολουθήσει τις συμβουλές των αξιωματικών του.

Ο Ομπάμα όταν ανέλαβε καθήκοντα προέδρου το 2009, διατήρησε το BlackBerry 8830 World Edition smartphone του, αλλά με αρκετά περιορισμένες επικοινωνιακές δυνατότητες. Συγκεκριμένα, ήταν ελάχιστα τα άτομα που γνώριζαν τον αριθμό του, ενώ πολλά από τα χαρακτηριστικά και τις λειτουργίες είχαν αποκλειστεί για λόγους ασφαλείας.

Εν τέλει αναβαθμίστηκε με ένα ασφαλές Samsung Galaxy smartphone, το οποίο δεν του επέτρεπε να πραγματοποιεί κλήσεις, να εγκαθιστά εφαρμογές, να βγάζει φωτογραφίες ή ακόμα και να παίζει μουσική. Τι του επέτρεπε όμως; Η ειδική έκδοση του Galaxy S4 τού έδινε την δυνατότητα πρόσβασης στο SIPRNet, το αμερικάνικο στρατιωτικό δίκτυο, καθώς και εφαρμογές που είχαν εγκριθεί από το Defense Information Systems Agency. Με άλλα λόγια η συσκευή είχε απογυμνωθεί από κάθε τι, που μπορούσε να βλάψει τα προσωπικά δεδομένα του τότε προέδρου.Ο πρόεδρος Τραμπ έχει λάβει ένα παρόμοιο τηλέφωνο, το οποίο όμως πιθανόν να μην του επιτρέπει να ασχολείται με την αγαπημένη του πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, το Τwitter.

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο, ο Ντόναλντ Τραμπ θα πρέπει να ορκιστεί στο γραφείο του στις 20 Ιανουαρίου 2017, αλλά ο ίδιος δήλωσε ότι μέχρι τις 23 Ιανουαρίου δεν πρόκειται να αναλάβει τα προεδρικά του καθήκοντα.

Πηγή: secnews.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.