Αποχώρησε απ΄ την «Κοινωνία Πρώτα» ο Πάρις Μουτσινάς

«Χρησιμοποιείται ως στασίδι για κάποιους προς το ΣΥΡΙΖΑ», όπως καταγγέλλει

Αποχώρησε απ΄ την «Κοινωνία Πρώτα» ο βουλευτής Μαγνησίας Πάρις Μουτσινάς , ο οποίος δε συμμετέιχε τελικά και σε πρόσφατη εκδήλωση, καταγγέλοντας ότι η Κίνηση «χρησιμοποιείται ως στασίδι για κάποιους προς το ΣΥΡΙΖΑ».

Όπως αναφέρει αναλυτικά, «η σημερινή βαθιά πολιτισμική κρίση έχει αναδείξει με τον πιο εμφατικό τρόπο τα νοσηρά φαινόμενα του πολιτικού συστήματος, τα οποία δυστυχώς δεν αφορούν μόνο τα κυρίαρχα κόμματά του, αλλά και μικρές πολιτικές κινήσεις, που διακηρύσσουν την ανάγκη ριζικής εξυγίανσής του.
Η «Κοινωνία Πρώτα» στην οποία συμμετείχα ενεργά επί ένα χρόνο μετά τη διαγραφή μου απ’ τη ΔΗΜΑΡ, για την συλλογική διαμόρφωση πολιτικού και προγραμματικού λόγου δυστυχώς χρησιμοποιείται χωρίς κανένα πρόσχημα, σαν όχημα για να «πιάσουν στασίδι» ορισμένοι στον ΣΥΡΙΖΑ.

Η τελευταία εκδήλωση «Αριστερά – Κεντροαριστερά: ποια σχέση;» ήτανε η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, αφού η συμπεριφορά του κ. Οδυσσέα Βουδούρη στην επικοινωνία του με τα ΜΜΕ συνέβαλε στην αλλοίωση του μηνύματος της εκδήλωσης καθώς εμφανίζεται ως προσωπική του και όχι ως αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας και επί πλέον χαρακτηρίζεται από τον ίδιο ως απαρχή δημιουργίας μιας ευρύτερης κεντροαριστερής συσπείρωσης (με δική του πρωτοβουλία) και όχι ως μία συνάντηση στελεχών από διάφορους πολιτικούς χώρους για την ανταλλαγή απόψεων και εξαγωγή κρισίμων συμπερασμάτων για όλους.
Για τους λόγους αυτούς, δεν συμμετείχα στην εκδήλωση ως εισηγητής, απουσία η οποία σκόπιμα αποσιωπήθηκε.

Με χθεσινή μου επιστολή ενημέρωσα και τα μέλη της «Κοινωνία Πρώτα» γιατί είμαι αναγκασμένος να δημοσιοποιήσω την απόφασή μου την οποία είχα ήδη προφορικά δηλώσει, να μη συμμετέχω στην «Κοινωνία Πρώτα», καθόσον οι αρχές μου και το πολιτικό μου ήθος δεν μου επιτρέπουν να στηρίζω προσωποπαγή και αρχηγικά σχήματα.

Λυπάμαι ειλικρινά για την εξέλιξη αυτή, αλλά δεν είχα πλέον άλλη επιλογή».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.