Αύριο η συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου

Αύριο, Τετάρτη, στις 18:00, θα γίνει τελικά στο Μέγαρο Μαξίμου η συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο.

Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά, Σαμαράς και Βενιζέλος θα είχαν συνάντηση σήμερα το μεσημέρι, και ενώ ήταν σε εξέλιξη η συνάντηση Χαρδούβελη με την τρόικα για την 5η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος.

Όμως, υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ανδρών, κατά την οποία κρίθηκε σκόπιμο η συνάντηση να γίνει, αφού υπάρχει πρώτα μια σαφής εικόνα από τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη.

Οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος αναμένεται να χαράξουν μία κοινή γραμμή πλεύσης για το πώς θα πρέπει να προχωρήσει η διαπραγμάτευση, δηλαδή ποιες θα είναι οι «κόκκινες γραμμές» στις επαφές με την τριμερή.

Πάντως, η συνάντηση των κυβερνητικών εταίρων πραγματοποιείται τη στιγμή που το κλίμα στις μεταξύ τους σχέσεις φαίνεται να έχει βαρύνει, γεγονός που οδηγεί ακόμα και σε συνειρμούς για εκλογές.

Αφορμή στάθηκε η προσπάθεια του Αντώνη Σαμαρά από τη Χαλκιδική, στην εκδήλωση για τα 40 χρόνια της ΝΔ, να οικειοποιηθεί τον όρο «Δημοκρατική Παράταξη». Άμεση ήταν η απάντηση του ΠΑΣΟΚ, που διεμήνυσε: «Η δημοκρατική παράταξη ήταν και είναι ιστορικά και ιδεολογικά η ‘άλλη’ παράταξη σε σχέση με τη ΝΔ».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.