Βουλευτής των ΑΝΕΛ ζητά την αναβίωση του Κολοσσού της Ρόδου

Σε μια ασυνήθιστη βουλευτική ερώτηση καλείται να απαντήσει ο υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τασούλας και συγκεκριμένα εάν είναι διατεθειμένος να υποστηρίξει το εγχείρημα της αναβίωσης του Κολοσσού της Ρόδου!

Τη σχετική ερώτηση έχει απευθύνει προς τον υπουργό Πολιτισμού ο βουλευτής Ηρακλείου των ΑΝΕΛ Κώστας Δαμαβολίτης.

Ο βουλευτής -έχει αντικαταστήσει τον Νότη Μαριά που εξελέγη ευρωβουλευτής- με αφορμή την αναβίωση της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας το 2002, προτείνει την ανάλογη αξιοποίηση του θαύματος του Κολοσσού της Ρόδου.

Ο ίδιος δηλώνει ότι «έφτασε η στιγμή της αναβίωσης του Κολοσσού», ενός εκ των επτά θαυμάτων της αρχαιότητας και εισηγείται την κατασκευή του μέσω ενός διεθνούς διαγωνισμού σε συνδυασμό με τα τεχνικά επιτεύγματα του 21ου αιώνα.

Όσον αφορά τους οικονομικούς πόρους θεωρεί ότι μπορούν να αναζητηθούν στην Ε.Ε., στην UNESCO, σε διεθνείς οργανισμούς, σε Ιδρύματα Ελληνισμού, στην Ελληνική Πολιτεία και αλλού.

Προτείνει επίσης στον υπουργό Πολιτισμού την συγκρότηση επιτροπής αποτελούμενης από προσωπικότητας διεθνούς κύρους με στόχο «την διαφάνεια των διαδικασιών και την διασφάλιση διεθνούς κύρους».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.