Διαπραγμάτευση εν μέσω ενδοκυβερνητικών τριβών

Ο ιός της κάλπης «χτύπησε» και τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα

Με την ελληνική διαπραγματευτική ομάδα να εμφανίζει από χθες το βράδυ σημάδια έντονου εκνευρισμού, μεταξύ του Μεγάρου Μαξίμου, του ΠΑΣΟΚ και του υπουργού Οικονομικών, ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα των διαπραγματεύσεων με την τρόικα.
Μήλον της έριδος η παρουσία του συμβούλου του Πρωθυπουργού Χρύσανθου Λαζαρίδη στις διαπραγματεύσεις.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος αμέσως μετά την επιστροφή του από τη Νέα Υόρκη ζήτησε σε τηλεφωνική επικοινωνία από τον υπουργό Οικονομικών να μετέχει και εκπρόσωπος του κόμματός του στις διαπραγματεύσεις, όπως έγινε και στο Παρίσι.

Ο κ. Χαρδούβελης απάντησε στον κ. Βενιζέλο ότι στις διαπραγματεύσεις δεν θα είναι παρόντες εκπρόσωποι των κομμάτων. Η παρουσία του κ. Λαζαρίδη στη σημερινή συνάντηση φαίνεται πως ενόχλησε το ΠΑΣΟΚ, με δεδομένο ότι στις διαπραγματεύσεις συμμετείχε και ο έτερος σύμβουλος του Πρωθυπουργού Στ. Παπασταύρου.

Πηγές του Μαξίμου σημείωναν ότι ο κ. Λαζαρίδης συμμετέχει από την πρώτη στιγμή στις διαπραγματεύσεις, ήταν παρών στο Παρίσι και στην πρόσφατη συνάντηση με την κ. Μέρκελ και είναι εκείνος που έχει αναλάβει να παρακολουθεί τα μαθηματικά του χρέους με τη σύμφωνη γνώμη και του κ. Βενιζέλου.
Όλα αυτά βέβαια έγιναν στη σκιά της χθεσινής δήλωση του κ. Χαρδούβελη έξω από το Μέγαρο Μαξίμου ότι «η μόνη σωστή πληροφόρηση είναι αυτή που έχετε από εμένα και όχι από πουθενά αλλού». Δήλωση που προκάλεσε την ενόχληση του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος.

Αργά το απόγευμα, πηγές του υπουργείου Οικονομικών τόνιζαν πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στις σχέσεις με τον Χρ. Λαζαρίδη, ενώ από πλευράς ΠΑΣΟΚ στελέχη του κινήματος επισημαίνουν ότι στην αυριανή συνάντηση του κ. Βενιζέλου με τον κ. Σαμαρά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης θα προσέλθει με ένα ολοκληρωμένο πακέτο προτάσεων.
Μια συνάντηση που, παρότι ήταν προγραμματισμένη για σήμερα, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το naftemporiki.gr, θα γίνει τελικά αύριο στις 18:00 με «βαριά» ατζέντα και στη σκιά των παραπάνω και της έντασης στις σχέσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, μετά και τη δήλωση του Πρωθυπουργού στη Χαλκιδική ότι «εμείς είμαστε η προοδευτική παράταξη της χώρας».

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΣ

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.