Σαμαράς: «Ο τουρισμός είναι η κύρια κίνηση για την ανάπτυξη»

Κύρια κίνηση για την οικονομική ανάπτυξη χαρακτήρισε τον τουρισμό ο πρωθυπουργός κατά τη συνάντησή του με τον γγ του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, Ταλέπ Ριφάι, στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία της αρμόδιας υπουργού Όλγας Κεφαλογιάννη.

Ο κ. Ριφάι εξήρε τις προσπάθειες της κυβέρνησης για την ενίσχυση του τουρισμού. Ιδιαίτερα αναφέρθηκε στη διευκόλυνση της διαδικασίας έκδοσης visa, στη μείωση του ΦΠΑ στα ξενοδοχεία και γενικότερα στις τουριστικές υπηρεσίες, καθώς και στην υποστήριξη της βιομηχανίας της κρουαζιέρας.

Μετά τη συνάντηση, η κ. Κεφαλογιάννη δήλωσε, μεταξύ άλλων: «Η Ελλάδα αναπτύσσεται τουριστικά και αναγνωρίζεται ως δημοφιλής προορισμός. Επόμενος στόχος το 2015. Μπορούμε να πάμε τον ελληνικό τουρισμό ακόμα πιο ψηλά».

Ο διάλογος μπροστά στις κάμερες

Μπροστά στις κάμερες, οι κ.κ. Σαμαράς και Ριφάι είχαν σύντομη συνομιλία:

«Το εκτιμώ και είμαι ευτυχής ότι είστε σε μια χώρα, η οποία προχωρά, όσον αφορά τον τουρισμό» είπε ο Πρωθυπουργός.

«Ελπίζω για ακόμα περισότερη πρόοδο» είπε ο κ. Ριφάι.

«Για αυτό είμαστε εδώ. Ο τουρισμός είναι ουσιαστικά η κύρια κίνηση για την οικονομική ανάπτυξη» τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς.

«Και το έχετε αποδείξει αυτό» σχολίασε ο γγ του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού.

«Ναι, γιατί είδατε ότι αυτό που είχε συμβεί εδώ ήταν λόγω έλλειψης ρευστότητας», επισήμανε ο Πρωθυπουργός. «Και ο τουρισμός παρέχει άμεσα ρευστότητα, με ένα πολύ υψηλό πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα. Αυτό ήταν πολύ σημαντικό».

«Και τα χρήματα πηγαίνουν απευθείας στον λαό» συμπλήρωσε ο Ταλέμπ Ριφάι.

«Ακριβώς», ήταν η αντίδραση του κ. Σαμαρά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.