Σε ανακοίνωση αποδοκιμασίας των δηλώσεων του επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ καταλήγει η Επιτροπή Θεσμών

Σε ανακοίνωση αποδοκιμασίας των δηλώσεων κατά της Δικαιοσύνης του επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου καταλήγει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.
Σύμφωνα με τα πρακτικά, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Τάσος Νεράντζης ρωτά τα μέλη αν συμφωνούν να εκδοθεί ανακοίνωση στην οποία «να υπομιμνήσκει την αδυναμία και την απαγόρευση ασκήσεως κριτικής σε αποφάσεις και πράξεις της δικαιοσύνης εκ μέρους εκείνων που ηγούνται διαφόρων αρχών».
Με την ανακοίνωση συμφώνησαν όλοι οι παριστάμενοι, ήτοι οι βουλευτές της ΝΔ Χρήστος Κέλλας, Κώστας Κουτσογιαννακόπουλος, Ανδρέας Καράμπελας, Προκόπης Παυλόπουλος και Δημήτρης Τσουμάνης, του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης και Γιώργος Σταθάκης, των Ανεξάρτητων Ελλήνων Έλενα Κουντουρά και του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος.
Νωρίτερα η Επιτροπή είχε αποδεχθεί πρόταση του βουλευτή της ΝΔ Προκόπη Παυλόπουλου για να εκδοθεί ανακοίνωση.
Σύμφωνα με την πρόταση του Πρ. Παυλόπουλου η Επιτροπή:
1) εκφράζει τον προβληματισμό της ως προς το πώς ο Α. Γεωργίου παραμένει επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ ενώ έχει ασκηθεί σε βάρος του ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για το φούσκωμα του ελλείμματος του 2009.
2) αποδοκιμάζει τις δηλώσεις του Α. Γεωργίου οι οποίες στρέφονται, αμέσως ή εμμέσως εναντίον της Δικαιοσύνης, ιδίως μάλιστα όταν αυτή κρίνει την υπόθεσή του.
Δυσαρέσκεια και αιχμές από τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Π. Ρήγα
Πάντως ο Παναγιώτης Ρήγας, μέλος της Επιτροπής και Γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, φαίνεται να διαχωρίζει τη θέση του από την ομόφωνη θέση της Επιτροπής.
Σε ανακοίνωσή του επισημαίνει:
«Πρώτον δεν ήμουν παρών στην Επιτροπή το χρονικό διάστημα που συζητήθηκε η πρόταση του κ. Προκόπη Παυλόπουλου και αφορούσε στον Πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ κ. Ανδρέα Γεωργίου και επομένως δεν συμμετείχα στη συζήτηση και στην ψηφοφορία.
Δεύτερον, όπως εκ των υστέρων πληροφορήθηκα από τον πρόεδρο της Επιτροπής κ. Αναστάσιο Νεράντζη, η σχετική απόφαση της επιτροπής δεν έχει ακόμα συνταχθεί και επομένως δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα.
Τρίτον από το περιεχόμενο της διαρροής γίνεται φανερό ότι κάποιοι επιμένουν να παραχαράσουν την αλήθεια σχετικά με τις ευθύνες τους για τα Greek Statistics και για την τραγική κατάσταση που έφεραν την οικονομία με αποτέλεσμα την αναγκαστική είσοδο της χώρας στο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Προσαρμογής».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.