Στα χαρακώματα η καραμανλική πτέρυγα μετά το γεύμα Σαμαρά-Καραμανλή

Σε μάχη χαρακωμάτων επιδίδεται η πτέρυγα των καραμανλικών της ΝΔ, μόλις μία ημέρα μετά το γεύμα του Αντώνη Σαμαρά με τον Κώστα Καραμανλή, επιτείνοντας το κλίμα καχυποψίας και τις αναταράξεις στο γαλάζιο στρατόπεδο.

Η κατ’ ιδίαν συνάντηση του νυν με τον πρώην πρόεδρο του κόμματος αποτέλεσε κυρίαρχο θέμα συζήτησης στα «γαλάζια» γραφεία, αλλά οι περισσότεροι εξέφραζαν αμφιβολίες για το κατά πόσο η εξέλιξη αυτή μπορεί να κινητοποιήσει την κομματική βάση και την ευρύτερη Κεντροδεξιά, εάν δεν συνδυαστεί με άλλες κινήσεις, όπως αναφέρουν Τα Νέα.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε την Πέμπτη και η παρέμβαση του βουλευτή της ΝΔ Γιώργου Βλάχου, ο οποίος έσπευσε να χαμηλώσει τις προσδοκίες από τη συνάντηση – και πολύ περισσότερο να ακυρώσει την εικόνα ότι το γεύμα στο Χίλτον αποτελεί την αφετηρία για γενικότερη συστράτευση που μπορεί να βγάλει τη ΝΔ και από ένα πιθανό αδιέξοδο κατά την προεδρική εκλογή.

Ο βουλευτής Αττικής μετέφερε στον Βήμα 99,5 την εκτίμηση ότι ο Κώστας Καραμανλής δεν προτίθεται να αναλάβει πρωτοβουλία για την εξασφάλιση των 180 βουλευτών, προσεγγίζοντας άλλοτε γαλάζιους βουλευτές που βρίσκονται σήμερα απέναντι στη ΝΔ.

Λίγη ώρα αργότερα, την εκτίμηση ότι η συνάντηση Σαμαρά – Καραμανλή δεν μπορεί να κρίνει την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, έκανε και η Ντόρα Μπακογιάννη.

Η συνταγματική αναθεώρηση

Σε σύναξη καραμανλικών, εξάλλου, εξελίχθηκε το βράδυ της Πέμπτης εκδήλωση για τη συνταγματική αναθεώρηση στο ΕΒΕΑ, όπου διατυπώθηκαν προτάσεις που δεν ακολουθούν και την κεντρική αναθεωρητική πρόταση που έχει παρουσιάσει ο Αντώνης Σαμαράς.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, οι Δημήτρης Σιούφας, Μάξιμος Χαρακόπουλος, Ευάγγελος Αντώναρος, ενώ ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο οποίος ήταν εκ των βασικών ομιλητών, αμφισβήτησε τη χρησιμότητα της κομματικής πρότασης για καθιέρωση ασυμβιβάστου ανάμεσα στις ιδιότητες του βουλευτή και του υπουργού.

Στην εκδήλωση, στην οποία συμμετείχε και ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού, Νίκος Κωνσταντόπουλος, επισημάνθηκε η ανάγκη να διαμορφωθεί ένα συναινετικό περιβάλλον για την αναθεώρηση – θέση που προβάλλει έντονα την τελευταία περίοδο η καραμανλική πτέρυγα, πιέζοντας ουσιαστικά το Μέγαρο Μαξίμου για έναν δίαυλο επαφής με την αξιωματική αντιπολίτευση.

Στο θέμα αυτό, ηχηρή υπήρξε και η παρέμβαση της κ. Μπακογιάννη, η οποία ευθέως συνέστησε στον πρωθυπουργό να προσκαλέσει σε μία εφ’ όλης της ύλης συζήτηση τον Αλέξη Τσίπρα.

«Πρέπει να μπορέσουμε να συνεννοηθούμε και να βρούμε ένα μίνιμουμ επίπεδο συνεννόησης και αυτό είναι απολύτως απαραίτητο» ανέφερε και πρόσθεσε με έμφαση: «Ο κ. Σαμαράς πρέπει να καλέσει τον κ. Τσίπρα. Να του κάνει μια ενημέρωση για το περιβάλλον στο οποίο ζούμε και από εκεί και πέρα, αν η αντίδραση του κ. Τσίπρα είναι αυτή που εξήγγειλε ο κ. Παππάς, ότι δηλαδή θα πάει σε μια τέτοια συνάντηση για να του πει του κ. Σαμαρά να παραιτηθεί, τότε ο ελληνικός λαός θα τον κρίνει. Όπως κρίνει όλους μας. Αλλά η πρωτοβουλία από τον κ. Σαμαρά πρέπει να υπάρχει…».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.