Κάντε το όπως η Πάτρα, για το παραλιακό μέτωπο

Με ομόφωνη απόφαση, το δημοτικό συμβούλιο Πάτρας, συναίνεσε στην κυβερνητική πρόταση για την παραχώρηση του θαλάσσιου μετώπου στην πόλη. Και η συγκεκριμένη απόφαση, ήρθε ως επιστέγασμα μιας τοπικής συνεννόησης σχετικά με ένα θέμα που ταλάνιζε επί χρόνια την πόλη, με στείρες, άγονες και αδιέξοδες αντιπαραθέσεις. Οι Πατρινοί συνεννοήθηκαν, έθεσαν το θέμα στην κυβέρνηση και πέτυχαν, με απόφαση του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και του κ. Δρίτσα, όλη η παραλιακή ζώνη που ανήκει στον Οργανισμό Λιμένος Πάτρας, να περάσει στο Δήμο Πατρέων και από εδώ και πέρα να διαφεντεύει τη γη του, προς όφελος των κατοίκων.
Εφόσον λοιπόν το πέτυχε ο Δήμος Πατρέων, γιατί δεν μπορεί να το πετύχει και ο Βόλος και να διεκδικήσει εκτάσεις που χρόνια είναι στην ιδιοκτησία του κράτους και σήμερα δεν χρησιμοποιούνται από το λιμάνι για το έργο του;
Για να επιτευχθεί όμως ο στόχος της πόλης, θα πρέπει ο Δήμος Βόλου να σοβαρευτεί, να καταθέσει τις προτάσεις του και να διεκδικήσει τις εκτάσεις, όπως του πάρκου του Αγ. Κωνσταντίνου, σε πλαίσιο συνεργασίας με τους υπόλοιπους τοπικούς φορείς και κυρίως του Οργανισμού Λιμένος Βόλου. Με τους τσαμπουκάδες και τις ύβρεις εναντίον των φορέων ή πολιτικών του αντιπάλων, δεν επιτυγχάνεται συναίνεση και δεν μπορεί κανένας να καθίσει στο ίδιο το τραπέζι μαζί του.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.