Η όπερα «ΗΛΕΚΤΡΑ» του Strauss στο Αχίλλειο

Μετά τις εκπληκτικές παραστάσεις «ΤΡΟΒΑΤΟΡΕ», «ΟΘΕΛΛΟΣ» , «ΤΑΝΧΟΪΖΕΡ», «ΛΟΥΛΟΥ», «ΑΛΙΕΙΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΙΩΝ», «ΤΟΥΡΑΝΤΟΤ» & «ΜΑΝΟΝ ΛΕΣΚΟ», «ΜΑΝΤΑΜΑ ΜΠΑΤΕΡΦΛΑΪ» και «ΡΟΜΠΕΡΤΟ ΝΤΕΒΕΡΕ »που μάγεψαν το κοινό, η επόμενη απευθείας μετάδοση όπερας, που έχει εξασφαλίσει για την πόλη του Βόλου η Διεύθυνση Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7 Μαΐου 2016 στις 19:55 στο κινηματοθέατρο Αχίλλειον στην οδό Κουμουνδούρου & Ιάσονος.

Πρόκειται για το αριστούργημα «ΗΛΕΚΤΡΑ» του Strauss, μία φλογερή τραγωδία για την αρχαία Ελληνίδα πριγκίπισσα που έρχεται για πρώτη φορά στη Μet, στην τελική μορφή της σκηνοθεσίας της από τον θρυλικό σκηνοθέτη Patrice Chéreau, ο οποίος πέθανε το 2014 και δεν ευτύχησε να δει την παρουσίαση του έργου του. Το όραμά του όμως ενσαρκώνεται μέσα από τη σοπράνο Nina Stemme, με τις απαράμιλλες μέχρι σήμερα ερμηνείες της στις ηρωίδες του Strauss και του Wagner. Η Stemme ερμηνεύει την Ηλέκτρα, την ηρωίδα που ορκίζεται να πάρει εκδίκηση για το φόνο του πατέρα της, Αγαμέμνονα. Η Waltraud Meier ερμηνεύει τις πρώτες της παραστάσεις στη ΜΕΤ ως Κλυταιμνήστρα, μητέρα της Ηλέκτρας και αντικείμενο της οργής της, η Adrianne Pieczonka ως Χρυσόθεμις, αδερφή της Ηλέκτρας, ο Eric Owens στον ρόλο του Ορέστη, του εξόριστου αδερφού της, και ο Γερμανός τενόρος Burkhard Ulrich, στο ντεμπούτο του στη ΜΕΤ, στον ρόλο του διεφθαρμένου μονάρχη Αίγισθου.

Ο Ρίχαρντ Στράους γεννήθηκε στις 11 Ιουνίου 1864 στο Μόναχο όπου ολοκλήρωσε και τις σπουδές του. Ήταν Γερμανός συνθέτης της ύστερης ρομαντικής περιόδου. Έγινε γνωστός για τις όπερές του, ανάμεσα στις οποίες Ο Ιππότης με το Ρόδο και η Σαλώμη. Στα γνωστότερα μελοδράματα του συμπεριλαμβάνονται τα Αριάδνη εν Νάξω, Σαλώμη και Ηλέκτρα. Συνέθεσε επίσης λήντερ, μουσική δωματίου, συμφωνικά ποιήματα και ορχηστρικά έργα, όπως τα Θάνατος και Εξαΰλωση, Τα Φαιδρά Καμώματα του Τιλ Οϊλενσπίγκελ, Τάδε Έφη Ζαρατούστρα και Μεταμορφώσεις. Έκανε με μεγάλη επιτυχία περιοδείες τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Αμερική όπου παρουσίασε τα έργα του. Διακρίθηκε ως ενορχηστρωτής και διευθυντής ορχήστρας. Χαρακτηρίστηκε «ο μουσουργός με τη μαγική μπαγκέτα».

Για ακόμη μία χρονιά συνεχίζεται με νέες παραγωγές το βραβευμένο πρόγραμμα «The Met: Live in HD» που συνδέει απευθείας τη Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης με διάφορες πόλεις χωρών σε έξι ηπείρους. Τη μεγάλη αυτή συνεργασία με τη Μetropolitan Opera της Νέας Υόρκης εξασφάλισε ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ για την Ελλάδα και την Κύπρο, προσφέροντας στους φίλους της όπερας ένα ξεχωριστό πολιτιστικό θέαμα, με την υπογραφή των πιο καταξιωμένων καλλιτεχνών της παγκόσμιας λυρικής σκηνής. Στην πόλη του Βόλου ανανεώθηκε και πάλι η συνεργασία με τον Όμιλο ΑΝΤΕΝΝΑ από το Δήμο Βόλου με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Όπως είναι γνωστό το βραβευμένο πρόγραμμα αναμετάδοσης σε οθόνη υψηλής ευκρίνειας, παρουσιάζεται εδώ και τέσσερα χρόνια στο «Αχίλλειον» στο πλαίσιο της συνεργασίας του Δήμου Βόλου και συγκεκριμένα της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. με τον Όμιλο ΑΝΤΕΝΝΑ και τη Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης. Η συμφωνία αυτή και η φετινή συνεργασία θα δώσει την ευκαιρία και πάλι στους φίλους της όπερας στην πόλη, αλλά και από τις γειτονικές πόλεις -ένα ειδικό κοινό φιλοτέχνων- να απολαύσουν αριστουργήματα της όπερας.

Πληροφορίες για την προπώληση των εισιτηρίων στο «Δίαυλο », τηλ. 2421025363, Τοπάλη 14. Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μεταδόσεων, το δίκτυο αιθουσών, τα σημεία προπώλησης εισιτηρίων αλλά και για να εγγραφείτε στο Met In Greece Club επισκεφθείτε το www.metingreece.com .

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εκδηλώσεις της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://doepap.gr/

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.