Ν.Θεοδωρίδου στο «Ράδιο-Ένα»: «Δε θέλω να απασχολεί κανέναν η προσωπική μου ζωή»

Έρωτας είναι να εμπνέεσαι από καταστάσεις και ανθρώπους τόνισε η γνωστή ερμηνεύτρια

Είναι δεδομένο, ότι η φωνή και τα τραγούδια της, κατάφεραν να μιλήσουν στην καρδιά χιλιάδων ανθρώπων… Η Νατάσα Θεοδωρίδου , «η πιο σημαντική λαϊκή τραγουδίστρια της νεότερης γενιάς» όπως άλλωστε ονομάζεται και το ομώνυμο βραβείο που έλαβε στο παρελθόν, ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα και επικοινωνεί με το κοινό σε ανοικτούς συναυλιακούς χώρους, όπως και απόψε στο Βόλο.
Μιλώντας από καρδιάς, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «Ράδιο-Ένα 102,5» η κα Νατάσα Θεοδωρίδου, αναφέρθηκε στα τραγούδια, τις συνεργασίες της, τον έρωτα, τις σκέψεις της, την πολιτική.
Έδωσε έμφαση στην ιδιωτικότητα, τονίζοντας ότι «θέλω, να με αγαπούν ή να μη με αγαπούν, για την ιδιότητά μου, γιατί τραγουδάω. Ό,τι άλλο υπάρχει στη σφαίρα της προσωπικής μου ζωής, δε θέλω να απασχολεί κανέναν…»

Συνέντευξη στον ΗΛΙΑ ΚΟΥΤΣΕΡΗ

Θα πρέπει να σας πω καταρχήν, ότι η συναυλία σας, είναι από τις πιο πολυσυζητημένες και πολυαναμενόμενες του καλοκαιριού, τουλάχιστον για την πόλη μας… Να ξέρετε ότι θα συναντήσετε πολλούς φανατικούς σας φίλους…

Χαίρομαι πάρα πολύ γι΄αυτό… Αυτός είναι και ο λόγος της μεγάλης αυτής βόλτας στην Ελλάδα, για να δω τους φίλους που δεν μπορούν να έρθουν να με δουν στην Αθήνα, άρα και εγώ δε μπορώ να τους συναντήσω εκεί… Έρχομαι λοιπόν στα μέρη σας και σας συναντώ…

Στην πόλη μας λοιπόν, στο πλαίσιο μιας μεγάλης περιοδείας που περιελάμβανε αρκετές στάσεις;

Έχουμε κάνει μια πολύ ωραία μεγάλη βόλτα που μας έκανε ιδιαίτερα ευτυχείς. Ο κόσμος αγκάλιασε ιδιαίτερα την προσπάθεια που έκανα, και ήταν για μένα μια πολύ καλή καλοκαιρινή περιοδεία.
Στις συγκεκριμένες συναυλίες, ερμηνεύεται τραγούδια του χθες αλλά και του σήμερα όπως λέτε…
Τραγουδώ, όλο το δικό μου ρεπερτόριο, αλλά και πολλά αφιερώματα σε τραγουδιστές, με τραγούδια που έχουμε αγαπήσει , έχουμε μεγαλώσει και έχουμε αναμνήσεις.

Πώς νιώθει κάποιος όπως εσείς, έχοντας ένα… ευχάριστο βάρος , αυτό των 16 μέχρι τώρα άλμπουμ , με την υπογραφή των σπουδαιότερων δημιουργών της νέας γενιάς , αλλά και τα καλά σχόλια που αποσπάτε;

Αυτό είναι κάτι που δε σταματάει ποτέ, και νομίζω ότι είναι μια συνεχής αναζήτηση κάθε ανθρώπου που αγαπά αυτό που κάνει και μια συνεχής παραγωγική αγωνία, η οποία στόχο μόνο έχει το επόμενο καλύτερο βήμα. Οπότε, δεν είναι ιδιαίτερο βάρος, είναι όμως μια γλυκιά αγωνία για το επόμενο που έρχεται…
Πάντως δείχνετε άνθρωπος ανοικτός σε συνεργασίες .

Έχετε στο βιογραφικό σας επαγγελματικές δουλειές, με τη Νάνα Μούσχουρη, τη Μαρινέλλα, την Ευανθία Ρεμπούτσικα, την Έλλη Πασπαλά … Έχετε ξεχωρίσει κάποιες συνεργασίες;

Έχω τραγουδήσει, έχω βρεθεί με πολλούς άξιους και αγαπημένους συναδέλφους και εύχομαι να συνεχίσω να το κάνω αυτό. Η τέχνη δεν έχει όρια και ούτε κάνεις πλάνα και προγράμματα . Αυτά τυχαίνουν, συμβαίνουν, γεννιούνται. Οι συνεργασίες, οι καλές δουλειές , έρχονται μέσα από το χρόνο και τις επιθυμίες του καθενός. Όπως όλα αυτά που αναφέρατε , όπως και ο Γιάννης Πάριος, ο Πασχάλης Τερζής… Πέρασα πολύ όμορφα με πολλούς ανθρώπους και ελπίζω να συνεχίσω να το κάνω αυτό.

Υπάρχει σκέψη και κάποιο όνειρο που θέλετε να πραγματοποιηθεί στην επαγγελματική σας καριέρα;
Το μεγαλύτερό μου μέλημα και όνειρο, αν θέλετε να το πω έτσι, είναι να κάνω πάντα αυτό που θέλω, με αγάπη, αξιοπρέπεια, και κυρίως με απόλυτο σεβασμό προς τον εαυτό μου αλλά και στους ανθρώπους, που τόσα χρόνια με ακολουθούν και με αγαπούν. Μέσα από αυτό γεννιούνται και όλα τα υπόλοιπα.

Πάντως, το τραγούδι είναι έρωτας έχετε πει…
Ναι , ναι..

Τι άλλο είναι έρωτας για εσάς;
Έρωτας είναι πώς βλέπεις μέσα από τα μάτια τα δικά σου το κάθετι. Όχι μόνο με το ερωτικό στοιχείο, αλλά το να μπορείς να εμπνέεσαι από καταστάσεις και από ανθρώπους και να σου δίνει αυτό διάθεση και να σου δημιουργεί την ανάγκη για το παρακάτω….

Αυτή η σχέση με τον έρωτα, έχει να κάνει και με την επιλογή σας για την ερμηνεία κυρίως ερωτικών τραγουδιών;
Ναι , για μένα αυτό είναι το τραγούδι. Το τραγούδι είναι αγάπη, είναι πάθος, είναι διάθεση και γι΄αυτό εκφράζομαι και μέσα από αυτό.

Δεν θα πείτε απ΄οσα έχω καταλάβει … πολιτικό τραγούδι;
Όχι , δε με αφορά καθόλου…

Ούτε πρόκειται να ασχοληθείτε και με τη πολιτική φαντάζομαι…
Όχι, όχι… Βέβαια, σε ότι αφορά στο τραγούδι, δε σημαίνει ότι καταργώ το κάθε τι έχει γραφτεί στην ιστορία. Βεβαίως και υπάρχει πολιτικό τραγούδι, εμένα δε με αφορά όμως , απλά δε με εμπνέει για ν’ ασχοληθώ.

Θα ήθελα να κάνετε όμως σαν πολίτης, ένα σχόλιο με αφορμή την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας… Τόσο οι καλλιτέχνες όσο και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι , βιώνουν αυτή τη δύσκολη συγκυρία.

Όλοι οι άνθρωποι έχουμε μπει σε αυτή τη συγκυρία, δεν έχει να κάνει με την ιδιότητα κάποιου , έχει να κάνει με τον ίδιο τον άνθρωπο. Είναι πολύ μεγάλη κουβέντα.. Βεβαίως και διανύουμε δύσκολη περίοδο, απλά ο καθένας προσπαθεί με τη δική του δύναμη και τα δικά του όπλα να ανταπεξέλθει και να σταθεί όρθιος απέναντι σε αυτά που συμβαίνουν.

Διαπιστώνω ότι είστε από τους ανθρώπους που δεν επιδιώκετε τη δημοσιότητα και ορθώς για εμένα, σημειώσατε πρόσφατα ότι εγώ είμαι τραγουδίστρια γι΄αυτό να με φωτογραφίζετε , γι΄αυτό να με κρίνετε.
Κρατάτε την ιδιωτικότητα της ζωή σας… Πώς αντιμετωπίζετε όμως όσους επιθυμούν να εισχωρήσουν στα ενδότερα;

Δε με αφορά καθόλου να έχω αυτή την εικόνα προς τον κόσμο. Εγώ θέλω, να με αγαπούν ή να μη με αγαπούν, για την ιδιότητά μου, γιατί τραγουδάω. Ότι άλλο υπάρχει στη σφαίρα της προσωπικής μου ζωής, δε θέλω να απασχολεί κανέναν, γιατί δε πιστεύω ότι έχει ενδιαφέρον κάτι τέτοιο. Νομίζω ότι είναι κάτι, που απλά έχει επιβληθεί και πιστεύουμε ότι ο κόσμος ενδιαφέρεται. Μα αφού αυτό του δίνουμε… Και ο κόσμος γι΄αυτό θα ενδιαφερθεί. Θα ανοίξει ένα περιοδικό, θα δει για πέντε ανθρώπους, θα θέλει να μάθει και για τους άλλους πέντε… Δε πίστεψα ποτέ ότι αυτό βοηθάει σε κάτι. Ίσα- ίσα το αντίθετο, και πραγματικά είμαι η πρώτη που λέω, μη γράφετε για μένα, αν με δείτε έξω, αν με δείτε σε μια βόλτα, δε με αφορά. Αν είναι να υπάρχω αναπόφευκτα σε αυτά τα περιοδικά, καλύτερα να υπάρχω γιατί κάπου τραγούδησα, έβγαλα ένα δίσκο, έκανα μια παρουσίαση δίσκου.

Πιστεύω ότι ο καθένας μας μπορεί να κρατήσει την προσωπική ζωή, δική του. Τώρα αυτοί που προσπαθούν να παρεισφρήσουν μέσα σε αυτό, κακώς το κάνουν, αλλά από την άλλη κατανοώ και τον καθένα που κάνει μια δουλειά και θέλει να πληρωθεί… Είναι ένας φαύλος κύκλος, στον οποίο θα προτιμούσα να μην συμμετέχω.

Να γυρίσουμε στα καλλιτεχνικά και να κλείσουμε με τα επόμενα σχέδιά σας;
Τα επόμενα σχέδιά μου, θα με βρουν το χειμώνα να κάτι πολύ όμορφο, μοναχικό… Δε θα συνεργαστώ με κάποιον συνάδελφο και ετοιμάζω κάτι, το οποίο θα είναι απλό, λαϊκό και θα ευχαριστιέται αυτός που θα έρχεται να ακούει όμορφα τραγούδια.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.