Το περίφημο Stabat Mater στον Ιερό Ναό Αναλήψεως

Αύριο το απόγευμα στις 19:00, στον Ιερό Ναό της Αναλήψεως θα παρουσιαστεί ένα από τα πιο γνωστά έργα της δυτικής εκκλησιαστικής μουσικής, το περίφημο STABAT MATER του Ιταλού συνθέτη GIOVANNI BATTISTA PERGOLESI(1710-1736).
Το έργο θα ερμηνεύσουν η υψίφωνος Σύλβια Τσιμπανάκου και η μεσόφωνος Τζένη Χατζηδήμου. Θα συνοδεύονται από το κουαρτέτο εγχόρδων “Concerto Piccolo” που αποτελείται από τους Άντζελα Μπατίστα, Ιωάννα Κ. Αποστολάκη, Γιώργο Σκίμπα, Δέσποινα Λουκίδου. Το μπάσο κοντίνουο θα παίξει η Νεκταρία Παπαδημητρίου.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από τη Διεύθυνση Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου μετά από πρόταση του «Concerto Piccolo», σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού. Είναι η δεύτερη φορά που παρουσιάζεται το έργο στο φιλόμουσο κοινό της πόλης ως διοργάνωση της Διεύθυνσης Πολιτισμού μετά την περσινή μεγάλη επιτυχία στην Καθολική Εκκλησία του Βόλου.
Πρόκειται για μουσικό έργο-θρησκευτικό ύμνο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, που ψάλλεται ή απαγγέλλεται κατά την εορτή της Παναγίας των Πόνων κάθε χρόνο στις 15 Σεπτεμβρίου. Μεγάλα ονόματα της λόγιας μουσικής συνέθεσαν μουσική πάνω στους στίχους του.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.