Ανταμώνουν επί σκηνής Μήτσης, Μεργιαλής και Μπερλής

Ο Γιάννης Μήτσης από τα Ξύλινα Σπαθιά, ο Νίκος Μεργιαλής από τους Μουσικούς Ιχνηλάτες και ο Παναγιώτης Μπερλής από τα Διάφανα Κρίνα ανταμώνουν επί σκηνής απόψε Σάββατο 29/08 στο “Hayatt” στο Σουτραλί Αγριάς.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «τα βήματα του Γιάννη Μήτση έρχονται από τις ηρωικές εποχές του ροκ. Εμβληματικό πρόσωπο της εναλλακτικής σκηνής της Θεσσαλονίκης, συνοδοιπόρος του Παύλου Παυλίδη, έδωσε με τις μπαγκέτες του για κάμποσα χρόνια τον σφυγμό στα “Ξύλινα Σπαθιά”, το συγκρότημα που φώτισε το ελληνικό ροκ. Έψαξε μόνος του δρόμους εκφραστικούς . Έχει στο σακίδιό του δύο προσωπικούς δίσκους, το “Συνεχές ωράριο” το 1997 και το “Κι έτσι χωρίς να βιάζομαι” το 2004, ενώ ο τρίτος προσωπικός του δίσκος τιτλοφορείται “Η μόνη αλήθεια είναι ο δρόμος”. Ο Γιάννης Μήτσης στα τραγούδια του φωτογραφίζει τις αλήθειες και τα ψέματα, το φως που τρέχει, τα χρώματα που αλλάζουν. Εξομολογείται τις στιγμές και τα βιώματα του. Μας φιλοξενεί στα Γιάννενα που έχει μέσα του. Μιλάει για την αγάπη, τη φιλία αλλά σαν σημαδεμένος από την γενιά των Beat τραγουδά … “Η μόνη αλήθεια είναι ο δρόμος”. Στον δίσκο συμμετέχει στις κιθάρες και τα φωνητικά ο Ευγένιος Δερμιτάσογλου, καθώς και η Ελευθερία Αρβανιτάκη σε μια συγκινητική “συνάντηση” με τον Μήτση στο τραγούδι “Δεν ξέρω” που ξεχωρίζει στα ραδιόφωνα.

Ο Νίκος Μεργιαλής είναι ο ιδρυτής και ερμηνευτής των Μουσικών Ιχνηλατών και μαζί με το Νέστορα Κόκκαλη (drummer) αποτελούν το βασικό κορμό που συνθέτει το συγκρότημα. Με δύο επίσημες δισκογραφικές δουλειές “Είμαι ό,τι δεν είμαι” (2008)και “Άρχισε να φυσά” (2011) που υπογράφει σε στίχους και μουσική ο Νίκος Μεργιαλής και με κριτική ματιά σε θέματα κοινωνικά και πολιτικά, αλλά και χωρίς να λείπει το ερωτικό στοιχείο, οι μουσικές τους προτάσεις αποτελούν ένα πάντρεμα ροκ και παραδοσιακών στοιχείων, με τρόπο που στους δίσκους τους να συνυπάρχουν οι μπαλάντες με τα μπλουζ και τα δυναμικά κομμάτια. Το τρίτο κατά σειρά άλμπουμ “Ζωής Ημερολόγια”, που περιέχει ενδιαφέρουσες συνεργασίες, αναμένεται να κάνει αίσθηση το φθινόπωρο… Στην, πάνω από δεκαετή πλέον, πορεία του συγκροτήματος των Μουσικών Ιχνηλατών προστίθεται και ένας μεγάλος αριθμός εμφανίσεων σε διάφορα μέρη της Ελλάδας καθώς και πολλές σημαντικές συνεργασίες (Μ.Πασχαλίδης, Δ.Τσακνής, Β.Παπακωνσταντίνου, Γ.Μήτσης, Ε.Δερμιτάσογλου), με αστείρευτη επί σκηνής ενέργεια που ξέρουν να μεταδίδουν τόσο άμεσα στο κοινό…

Ο Παναγιώτης Μπερλής, ερμηνευτής, συνθέτης, τραγουδοποιός και πολυ-οργανίστας, στην τριαντάχρονη πλέον μουσική του πορεία, έχει ιδρύσει διάφορα ροκ, εναλλακτικά και τζαζ μουσικά σχήματα παρουσιάζοντας δικά του κυρίως τραγούδια, συνθέσεις και διασκευές σε πολυάριθμες επιτυχημένες εμφανίσεις ανά τον κόσμο, έχει συνθέσει και ενορχηστρώσει μουσική για το θέατρο, την τηλεόραση και το ραδιόφωνο, καθώς και για εικαστικές ενότητες της ζωγράφου Αγγελικής Κούρκουλου, με την οποία, από το 2007, έχουν ιδρύσει την πρωτοποριακή μουσικο-εικαστική ομάδα “PanAngel8Arts” πλέκοντας τη μουσική με τη ζωγραφική δημιουργία σε συνθέσεις εμπνευσμένες από τη ζωγραφική και το αντίστροφο, καθώς και σε ζωντανά μουσικο-εικαστικά δρώμενα επί σκηνής, “LivePaint2LiveMusic”. Από τα τέλη του 1995 έως τις αρχές του 2000, ως ιδρυτικό μέλος, πιανίστας, συνθέτης και τραγουδιστής του συγκροτήματος “Διάφανα Κρίνα” , έχει γράψει μουσική στα άλμπουμ “Έγινε η απώλεια συνήθειά μας”, “Κάτι σαράβαλες καρδιές” και “Ευωδιάζουν αγριοκέρασα οι σιωπές”, κάνοντας παράλληλα πολυάριθμες εμφανίσεις με μεγάλη επιτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο. Σήμερα, μετά από μια μικρή σχετικά “απουσία” επιστρέφει δυναμικά επί σκηνής πραγματοποιώντας εμφανίσεις και σε συνεργασίες με άλλους τραγουδοποιούς και μουσικούς, ερμηνεύοντας τραγούδια του από το επερχόμενο πρώτο προσωπικό του άλμπουμ “Μύθοι ενός Νάρκισσου” , τραγούδια από τα Διάφανα Κρίνα καθώς και δικές του διασκευές αγαπημένων τραγουδιών της ροκ και έντεχνης σκηνής.

Οι Γιάννης Μήτσης, Νίκος Μεργιαλής και Παναγιώτης Μπερλής παρουσιάζουν ένα live εφ’ όλης της ύλης με τραγούδια δικά τους αλλά και άλλων δημιουργών, διασχίζοντας την ελληνική μουσική σκηνή σε μία μοναδική μουσική σύμπραξη.
Γιάννης Μήτσης (Ξύλινα Σπαθιά), Νίκος Μεργιαλής (Μουσικοί Ιχνηλάτες), Παναγιώτης Μπερλής (Διάφανα Κρίνα).
Απόψε Σάββατο 29/08 “Hayatt”, Σουτραλί Αγριάς, τηλ. 2428091014 και 6973446309 | έναρξη στις 22.00 | είσοδος ελεύθερη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.