Ενημέρωση Συλλόγων για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα

Ενημέρωση για τις ενέργειες που κάνει η πόλη, σχετικά με τη διεκδίκηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 2021, έγινε σήμερα το μεσημέρι στο Δημαρχείο Βόλου, από την επιτροπή διεκδίκησης του τίτλου, ενώ ζητήθηκε η ενεργοποίησή τους για τη στήριξη του εγχειρήματος.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΣΥΛΛΟΓΩΝΗ ενημέρωση για τις μέχρι τώρα ενέργειες της Επιτροπής Διεκδίκησης έγινε από την αντιδήμαρχο Πολιτισμού Γεωργία Μποντού -Τοκαλή και την καλλιτεχνική διευθύντρια Μαρίτα Παπαρίζου, ενώ οι εκπρόσωποι 42 Πολιτιστικών Συλλόγων που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, κατατέθηκαν οι απόψεις τους και προτάσεις τους αναφορικά με τη συμμετοχή που μπορεί να έχουν στην προσπάθεια.

Η αντιδήμαρχος τόνισε ότι η ενημέρωση γίνεται αρχικά μόνο στους Συλλόγους με έδρα τον ενιαίο Δήμο Βόλου και πρόσθεσε ότι ήταν χρονοβόρα η καταγραφή τους αφού δεν υπήρχαν επικαιροποιημένα στοιχεία στο Δήμο και θα ακολουθήσει ανάλογη συνάντηση με τους Συλλόγους των υπόλοιπων Δήμων του Νομού.

Σε τελική φάση θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή όλων των Συλλόγων της Μαγνησίας, προκειμένου όπως τόνισε η κ. Μποντού – Τοκαλή να γίνει συγκερασμός των προτάσεων και με βάση τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και δραστηριότητες του κάθε Συλλόγου να περιληφθούν στο φάκελο διεκδίκησης συγκεκριμένες προτάσεις δράσεων.

Στη συνάντηση τονίστηκε ότι τα μέλη των Συλλόγων που το επιθυμούν, θα δηλώσουν την πρόθεσή τους να μετέχουν ως εθελοντές στην διοργάνωση εκδηλώσεων και στην προσπάθεια διεκδίκησης, ενώ ενημέρωση για τις ως τώρα δραστηριότητες της Επιτροπής Διεκδίκησης έκαναν ο εκτελεστικός διευθυντής Βασίλειος Αναστασίου, και στα θέματα εθελοντισμού αναφέρθηκε ο υπεύθυνος εθελοντισμού Νικόλαος Ντόκος και ο συντονιστής εθελοντισμού Γιώργος Αχλαδιώτης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.