Επαναλαμβάνεται το έθιμο της «Κυρά-Σαρακοστής»

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς και οι Μύλοι Λούλη, «προσκαλούν εκ νέου να γνωρίσετε το έθιμο της Κυρά-Σαρακοστής. Όσοι δεν πρόλαβαν να δηλώσουν συμμετοχή την περασμένη εβδομάδα, μπορούν να το κάνουν άμεσα αφού η δράση επαναλαμβάνεται, το Σάββατο 4 Απριλίου (13:30 – 16:30), στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα, στον Βόλο.

Υπενθυμίζεται ότι η Κυρά-Σαρακοστή είναι ένα ιδιότυπο…ημερολόγιο φτιαγμένο από ζυμάρι που μετρά τις εβδομάδες της Μεγάλης Σαρακοστής. Ξεκινά από τη Kαθαρά Δευτέρα και τελειώνει το Μεγάλο Σάββατο. Απεικονίζει μια γυναίκα με σταυρωμένα χέρια επειδή προσεύχεται, δίχως στόμα γιατί νηστεύει και με επτά πόδια που συμβολίζουν τις επτά εβδομάδες νηστείας μέχρι το Πάσχα. Όπως προέβλεπε το έθιμο, κάθε Σάββατο έκοβαν κι ένα πόδι κι έτσι ήξεραν πόσες εβδομάδες νηστείας απέμεναν. Η δραστηριότητα απευθύνεται σε γονείς και παιδιά, οι οποίοι ακολουθώντας τη συνταγή πλάθουν και διακοσμούν τη Κυρά-Σαρακοστή και, στη συνέχεια, την παίρνουν μαζί τους για ψήσιμο!

Η είσοδος στο πρόγραμμα είναι δωρεάν. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας στο τηλ.: 24210 29844 (καθημερινά 10:00 – 18:00 εκτός Τρίτης).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.