«Λαϊκά παραμύθια της Θεσσαλίας»

Παρουσίαση βιβλίου του Ομότιμου Καθηγητή κ. Βασ. Δ. Αναγνωστόπουλου

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, οι Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Θεσσαλίας, το Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης, ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ν. Μαγνησίας και το Κέντρο Βιβλίου Μαγνησιωτών Συγγραφέων (ΚΕΒΙΜΑΣΥ) παρουσιάζουν στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στο Αμφιθέατρο Κορδάτου, την Τετάρτη 27 Μαΐου και ώρα 7.30 μ.μ. το δίτομο έργο «Λαϊκά παραμύθια της Θεσσαλίας» του Ομ. Καθηγητή Β. Δ. Αναγνωστόπουλου.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει, μετά τους χαιρετισμούς, αφήγηση λαϊκού παραμυθιού από την κα Μάρω Αισώπου, αφηγήτρια ιστοριών, την παρουσίαση του έργου από τον Δημήτρη Μπενέκο, Καθηγητή Λαογραφίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, και τον Κώστα Λιάπη, λαογράφο-ερευνητή και, τέλος, δραματοποίηση παραμυθιών από μαθητές του 13ου Δημοτικού Σχολείου και 26ου Νηπιαγωγείου Βόλου με την καθοδήγηση της Έλενας Στανιού, διδάκτορος-νηπιαγωγού και της Λίας Τσαλαβρέτα, δασκάλας.

Την εκδήλωση συντονίζει η Ελένη Κονταξή, δρ. φιλόλογος. Στη Θόλο του Πανεπιστημίου θα υπάρχει έκθεση σε σταντ με σκίτσα και εικόνες του Γιάννη Κονταξή, που κοσμούν τους δύο τόμους των ΛΑΪΚΩΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.