Λεων. Καλφαγιάννης: Κανένας δε μπορεί να μας φιμώσει…»

Υπότ…… Ο γνωστός ηθοποιός, στέλνει μηνύματα αισιοδοξίας με αφορμή τους «Αχαρνής»

Mε μια αισιόδοξη ματιά για την πραγματικότητα, αλλά και με μηνύματα που προέρχονται τόσο από τον Αριστοφάνη, όσο και από τη δική του αντίληψη για μια σειρά από ζητήματα, έδωσε το δικό του στίγμα μιλώντας στο «Ράδιο-Ένα 102,5», ο γνωστός ηθοποιός Λεωνίδας Καλφαγιάννης, που συμμετέχει μαζί με αξιόλογους ακόμη συναδέλφους του, στην κωμωδία «Αχαρνής» που θα παρουσιαστεί απόψε το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο Βόλου.
Συνομιλώντας με τον Ηλία Κουτσερή στο πολιτιστικό ένθετο του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ραδιοφώνου, ο αγαπητός ηθοποιός, ανέφερε ότι «υπήρξαν σκέψεις για να ακυρώσουμε την περιοδεία, αλλά τελικά πάρθηκε η απόφαση και σαν κοινή δήλωση της ομάδας, να συνεχίσουμε την περιοδεία, ώστε με κάποιον τρόπο, να δείξουμε ότι δεν θα τα αφήσουμε τα πράγματα, θα προχωρήσουμε και θα επιβιώσουμε…»
Αναφερόμενος στην απόδοση του έργου, τόνισε ότι «έγινε μια προσέγγιση του Αριστοφάνη, όχι όπως συνηθίζεται, αλλά να φέρουμε τον Αριστοφάνη στο σήμερα, με την σκέψη και την ευαισθησία που υπάρχει στην κοινωνία μας τον τελευταίο χρόνο, αλλά πολύ περισσότερο το τελευταίο διάστημα. Παίρνουμε μεγάλη χαρά που οι περισσότεροι άνθρωποι έρχονται μετά και μας μιλάνε και μας λένε πως συγκινηθήκανε».
Σύμφωνα με τον ίδιο, «αυτό είναι ένα μεγάλο κέρδος για εμάς, ένα στοίχημα, γιατί θέλαμε να βάλουμε τους ανθρώπους που θα δουν την παράσταση, να μοιραστούν κοινά συναισθήματα και να φύγουμε όλοι μαζί με μια κοινή συνείδηση…Ότι όπως και να έχει, κανένας δε μπορεί να μας φιμώσει, πάντα θα μπορούμε να διεκδικούμε την όποια ελευθερία».

Οι σχέσεις με τους πολιτικούς του σήμερα…

«Χωρίς να γνωρίζουμε, πριν δύο μήνες, ο σκηνοθέτης μας κ. Κακλέας, προσέγγισε τον Αριστοφάνη, χωρίς να γνωρίζουμε τα θέματα που τελικά προέκυψαν μετά, με τον ίδιο τρόπο. Χωρίς να γνωρίζαμε τι θα συνέβαινε, έχει γίνει τόσο επίκαιρη η παράσταση, που νομίζω ότι ο κόσμος θα δει τις συνδέσεις και σε σχέση με τους πολιτικούς του σήμερα και σε σχέση με τις στάσεις και τις συμπεριφορές…», σημείωσε ο κ. Καλφαγιάννης.

Συνεχίζεται εκτός απροόπτου το «Παρτάλι»

Αναφερόμενος στα μελλοντικά σχέδια, δήλωσε ότι στη διάρκεια του καλοκαιριού θα υπάρχει η καθημερινή περιοδεία. «Είναι έτσι τα πράγματα που δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς θα γίνει στο μέλλον, ωστόσο, συνεχίζουμε το «Παρτάλι», εάν και εφόσον οι συνθήκες μας το επιτρέψουν, ενώ και στο θέατρο υπάρχουν κάποιες προτάσεις… Όλα γενικά, πρέπει να τα βλέπουμε καλά, για να έρχονται καλά…

«Να μην εγκλωβίζουμε τον εαυτό μας»

Όπως τόνισε επίσης ο ηθοποιός, «έχουν πει κάποιοι μεγάλοι των γραμμάτων και των τεχνών, ότι «ένα πράγμα λες στη διάρκεια της ζωής σου, απλά το λες με διαφορετικούς τρόπους». Τώρα έτυχε το όχημά μου να είναι το θέατρο, ξεκίνησα με τη ζωγραφική, ήρθε στην πορεία η χαρακτική, έκανα μια έκθεση πρόσφατα με ξύλινα γυαλιά που έφτιαξα, χάραξα, ζωγράφισα και έκανα κολάζ, με διάφορες μεταξοτυπίες, και σκίτσα μου.
Αυτό λέω, ότι εάν ένας άνθρωπος θέλει κάτι να μοιραστεί, να περάσει κάποια μηνύματα και σκέψεις του, βρίσκει τον τρόπο…Όπως και να έχει, εγώ θα προσπαθώ να εκφράζομαι… Είμαστε πολύ παραπάνω οι άνθρωποι, για να περιορίζουμε και να εγκλωβίζουμε τον εαυτό μας, σε μια ιδιότητα. Γινόμαστε και πιο ευέλικτοι και πιο προσαρμοστικοί…»

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.