«Να είσαι ο εαυτός σου… όπως έκανε ο Αμίμ»

Ένα βιβλίο για παιδιά, εκπαιδευτικούς, γονείς από τις εκδόσεις «Εν Πλω»

«Να είσαι ο εαυτός σου… όπως έκανε ο Αμίμ», είναι το βιβλίο του Στήβεν Μιουζ που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «Εν Πλω» (σελ. 36, τιμή 10 ευρώ σχήμα 19Χ19, σε εικονογράφηση Δήμητρας Ψυχογυιου»

Τι έγινε η ΜΥΤΗ του Αμίμ;

Τι συνέβη στο ΣΤΟΜΑ και τα ΑΥΤΙΑ του;

Πού πήγαν τα ΔΑΧΤΥΛΑ και τα ΜΑΛΛΙΑ του;…

Ένα μικρό παιδί ξεριζωμένο από τον τόπο του˙ ένας μικρός μετανάστης (ή μήπως ένα προσφυγόπουλο;)˙
ένας σαν κι εμάς, ένα παιδί σαν όλα τα παιδιά… Θα αναζητήσει τον ΑΛΛΟΝ και θα βρει τελικά τον δρόμο για τον εαυτό του!

Μια υπέροχη ιστορία για τη μοναδικότητα της κάθε ανθρώπινης ύπαρξης,
τον φόβο της απόρριψης και την ευεργεσία της αγάπης και της εμπιστοσύνης!

Από το σημείωμα του συγγραφέα για τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς

«Κάθε ανθρώπινη ύπαρξη κυριεύεται από τη συντριπτική ανάγκη και τη σφοδρή επιθυμία να γνωριστεί και να αγαπηθεί στη μοναδικότητά της. Αυτό ακριβώς είναι, μάλιστα, που καθιστά και τον φόβο της απόρριψης τόσο επώδυνο. Πολλά από τα διδάγματα που παίρνουμε διανύοντας την παιδική ηλικία σχετίζονται, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, με την ικανότητά μας να αναμετρηθούμε επιτυχώς με αυτήν την πρόκληση. Άλλωστε, αυτό επιβεβαιώνεται όταν βρεθούμε για πρώτη φορά σε νέα περιβάλλοντα, περιστοιχισμένοι από άγνωστους ανθρώπους…

… Από πνευματικής σκοπιάς, η ιστορία του Αμίμ αφορμάται από το γεγονός ότι κάθε παιδί γεννιέται στον κόσμο αγαπώμενο από τον Θεό, κατ’ εικόνα του Οποίου έχει δημιουργηθεί καθένας από μας. Μέσα από τις ανθρώπινες σχέσεις ανακαλύπτουμε στο πρόσωπο των πλησίον μας Εκείνον, ο Οποίος αποκαλύφθηκε στον Μωυσή με τα λόγια: «Εγώ ειμί ο ων». Όλοι, λοιπόν, Εβραίοι, Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι αναγνώστες, μπορούμε να μοιραστούμε το ίδιο εναρκτήριο μήνυμα.».

Ο συγγραφέας

Ο Στήβεν Μιούζ (Stephen Muse) είναι θεολόγος (M. Div., Princeton Theological Seminary) και ψυχολόγος (Ph. D., Loyola University of Maryland στην Ποιμαντική Συμβουλευτική), με μεταδιδακτορικές σπουδές για τον γάμο και την οικογένεια στο Πανεπιστήμιο της Georgia. Είναι μέλοςτης American Association of Pastoral Counselors και της International Academy of Behavioral Medicine, Counseling and Psychotherapy, καθώς και εγκεκριμένος επόπτης της American Association for Marriage and Family.

Εργάζεται ως σύμβουλος και οικογενειακός θεραπευτής. Παράλληλα διδάσκει και παρέχει εποπτεία σε στρατιωτικούς κληρικούς στο ποιμαντικό πρόγραμμα στήριξης οικογένειας του αμερικανικού στρατού. Διευθύνει το Pastoral Counselor Training Program and Clinical Services τουD.A & Elisabeth Turner Ministry Resource Center τουPastoral Institute στο Columbus της Georgia.

Η εικονογράφος
Η Δήμητρα Ψυχογυιού γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Χαλκίδα. Από παιδί της άρεσε να φτιάχνει πράγματα με τα χέρια της και να διαβάζει παραμύθια. Το 1990 γράφτηκε στη σχολή ΒΑΚΑΛΟ όπου σπούδασε γραφιστική & διακόσμηση. Το 1994 μια βόλτα ανοιξιάτικη την πήγε στην Κρήτη όπου έμεινε 13 χρόνια, ως το 2008, διδάσκοντας ζωγραφική σε μικρούς και σε μεγάλους. Έκανε μαθήματα Αγιογραφίας με τον Γιώργο Κόρδη, μια τέχνη που την επηρέασε πολύ. Από το 2004 μπήκε στο μαγικό κόσμο των παραμυθιών και κατάλαβε πως ο καθένας από εμάς έχει ένα ξεχωριστό τρόπο να μιλάει γι’ αυτά που αγαπάει. Κι ο δικός της τρόπος είναι τα παραμύθια. Από το 2009 κάνει μαθήματα ζωγραφικής, & ραπτικής στο εργαστήρι της και ζωγραφίζει παπούτσια!

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.