Ο Μίμης Πλέσσας σε συναυλία προς τιμή του στο Βόλο

Την Τετάρτη 19/11 στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας

Ο μεγάλος πολυβραβευμένος Έλληνας συνθέτης Μίμης Πλέσσας, θα είναι το τιμώμενο πρόσωπο σε μια μοναδική μουσική παράσταση που θα γίνει την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 8 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας Βόλου και προετοιμάζεται με ιδιαίτερη φροντίδα από τον Σύλλογο Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας και το Δίκτυο ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ’, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου, προκειμένου να τιμηθεί ο σπουδαίος αυτός καλλιτέχνης για την τεράστια προσφορά του στη Μουσική, στις Τέχνες και στον Παγκόσμιο Πολιτισμό.

Στην υψηλής ποιότητας και αισθητικής αυτή εκδήλωση, που έχει τίτλο “Θα πιω απόψε …το Φεγγάρι.!”, ο Βόλος, με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο, θα τιμήσει τον μεγάλο Έλληνα Συνθέτη Μίμη Πλέσσα, μέσα από ένα μαγικό ταξίδι στα ομορφότερα τραγούδια του που όλοι αγαπήσαμε ,που τραγουδούν οι καλύτεροι ερμηνευτές .

Είναι μια ακόμα πρωτοβουλία του Συλλόγου Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας (Επιμέλεια -συντονισμός:Κ. Σκριάπας) ,που αυτή τη φορά παρουσιάζει έναν από τους σημαντικότερους διαμορφωτές του νεώτερου Μουσικού μας Πολιτισμού, ο οποίος μάλιστα έχει τιμηθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού για τη μεγάλη του προσφορά στον Παγκόσμιο Πολιτισμό (2004 – Άνθρωπος της Χρονιάς), αφού έχει συγγράψει εκατοντάδες μουσικά έργα στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Σημειώνεται ότι η μεγάλη αυτή συναυλία, που είναι μια πλούσια μουσική παράσταση, με τη συμμετοχή δεκάδων σπουδαίων συντελεστών, απευθύνεται σε όλο το απαιτητικό μουσικόφιλο κοινό του Βόλου και της Μαγνησίας και περιλαμβάνει μια πανδαισία με 30 από τα καλύτερα τραγούδια του Μίμη Πλέσσα, με σπουδαίους μουσικούς και ερμηνευτές, χορογραφίες, βιντεοπροβολές, κείμενα, συγκίνηση, νοσταλγία και σολίστες, σε ένα μαγικό ταξίδι στις καλλίτερες στιγμές των μεγάλου συνθέτη .

Συντελεστές: Συντονισμός -Επιμέλεια εκδήλωσης: Κ. Σκριάπας-Πρόεδρος Συλλόγου Ελασσονιτών ,
Ενορχήστρωση-Διεύθυνση Ορχήστρας: Ζαφείρης Κουκουσέλης
Ερμηνευτές:,Νίκος Αλεξίου ,Κατερίνα Αποστολοπούλου ,Κώστας Ζεμπίλας ,Ζωή Τζαλαβρέτα
Μουσικοί-σολίστ: Ζαφείρης Κουκουσέλης -Πιάνο -πλήκτρα , Δημ. Μπεφάνης -Μπουζούκι ,Ν. Αλεξίου -Κιθάρα, ,Βαγγέλης Χάνος – Μπάσο,Άγγελος Τσιριγωτάκης -Τύμπανα,
Συμμετέχει η Χορωδία παραδοσιακής μουσικής «ΙΩΝΙΑ»
Διεύθυνση -Διδασκαλία Χορωδίας : Κορνηλία Φραγκογιάννη,
Επιμέλεια κειμένων -Αφήγηση:Χριστίνα Γουλιώτη,
Χορογραφίες :Βάσω Τηλιοπούλου (CHORUS Line),
Βιντεοπροβολή : Γιώργος Τζήκας
Ηχητικά -Φωτισμός: Γιώργος Ζαγόρης
Η μεγάλη αυτή εκδήλωση( με συμβολική ,μάλιστα, είσοδο), έχει ιδιαίτερο κοινωνικό σκοπό αφού θα ενισχύσει το πλούσιο έργο κοινωνικής αλληλεγγύης του Δικτύου ΄ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” με τη στήριξη ευπαθών ομάδων σε τρόφιμα και φάρμακα.

Την εκδήλωση, συνδιοργανώνουν ο Σύλλογος Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας και η Διεύθυνση Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου με την υποστήριξη του Δικτύου “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ”, για να τιμηθεί με τον καλύτερο τρόπο και όπως του αξίζει, ένας μεγάλος δημιουργός, που δικαιούται από όλους μας και της αναγνώρισης και του σεβασμού.
Για τη ζωή και το έργο του Μίμη Πλέσσα θα μιλήσει η Χριστίνα Γουλιώτη.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σύλλογος Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας έχει διοργανώσει μέχρι σήμερα σπουδαίες και μοναδικές εκδηλώσεις, υψηλής ποιότητας και αισθητικής, που άφησαν ιστορία και αφορούσαν τη Σοφία Βέμπο, το Μάνο Χατζιδάκι, τον Γ. Μουζάκη, το Νίκο Καββαδία, τον Στ. Καζαντζίδη, το Νίκο Γκάτσο, τον Αλ. Σακελλάριο, τον Ελληνικό Κινηματογράφο, την Οπερέτα ,το Μιούζικαλ, τον Γ. Ζαμπέτα, μεγάλα φεστιβάλ παραδοσιακής μουσικής κ.ά..

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.