Προγραμματισμός λειτουργίας μαθημάτων και σεμιναρίων για τη νέα εκπαιδευτική περίοδο

Προγραμματίζεται από την αρμόδια Διεύθυνση Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. η λειτουργία μαθημάτων και σεμιναρίων για την επόμενη χρονιά.
Η θερμή ανταπόκριση των Βολιωτών, όλων των ηλικιών και η ανάγκη για συμμετοχή τους σε δράσεις πολιτισμού και καλλιτεχνικής επιμόρφωσης καθιστά υποχρέωση της Διεύθυνσης Πολιτισμού, τη διατήρηση και διεύρυνση των επιμορφωτικών δράσεων και συνεργασιών με φορείς και καλλιτέχνες του Βόλου και άλλων πόλεων προκειμένου να προσφέρει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου και δημιουργική διέξοδο σε όλους. Για την επόμενη χρονιά προγραμματίζονται να λειτουργήσουν σειρά μαθημάτων και σεμιναρίων σε όλα τα τμήματα της Διεύθυνσης ανάλογα με τη συμμετοχή και το ενδιαφέρον που θα εκδηλωθεί.

Στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου

Στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου λειτουργούν ερασιτεχνικά και επαγγελματικά τμήματα που απευθύνονται σε ενδιαφερόμενους όλων των ηλικιών, από τη μουσική προπαιδεία για παιδιά 4 – 8 ετών και τη διδασκαλία μουσικών οργάνων έως τα Διπλώματα Ανώτερων Θεωρητικών και Σύνθεσης.
Διδάσκονται όλα τα όργανα (Πιάνο, Κιθάρα, Βιολί, Βιόλα, Βιολοντσέλο, Κρουστά, Φλάουτο, Κλαρινέτο, Κόρνο, Σαξόφωνο, Τρομπόνι, Αρμόνιο, Ηλεκτρική κιθάρα, ηλεκτρικό Μπάσο, ντραμς) και δίνεται δυνατότητα για σπουδές, στα Ανώτερα Θεωρητικά, τη Μονωδία και τη Μουσική Προπαιδεία (για παιδιά 4-8 χρονών).
Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρα από τα διδασκόμενα όργανα, τα μουσικά σύνολα του Ωδείου μας, όπως η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων, η Χορωδία, τα σύνολα Μουσικής Δωματίου, τα σύνολα Σύγχρονης Μουσικής, το Εργαστήρι Σύνθεσης, το τμήμα Ελληνικού Σύγχρονου τραγουδιού και οι συναυλίες δίνουν στους νέους πολλές δυνατότητες και μια άλλη προοπτική και νόημα στις τυπικές σπουδές τους. όπως επίσης και να ενημερωθούν για τις σπουδές
Για την επόμενη χρονιά προγραμματίζονται να λειτουργήσουν τμήματα τρομπέτας, κοντραμπάσου, όμποε κ βυζαντινής μουσικής. Ταυτόχρονα το εργαστήρι τζαζ αυτοσχεδιασμού, το εργαστήρι παραδοσιακής μουσικής (Ούτι, λαούτο, κλαρίνο παραδοσιακό, νέι, κανονάκι, παραδοσιακά κρουστά, θεωρία ανατολικής μουσικής), το τμήμα μοντέρνας μουσικής (ηλεκτρική κιθάρα, ηλεκτρικό μπάσο, ντραμς) και το εργαστήρι ηλεκτρονικής μουσικής.

Στο κέντρο πληροφόρησης «Δίαυλος»

Στο κέντρο πληροφόρησης «Δίαυλος» οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν πληροφορίες για τα τμήματα δημιουργικής απασχόλησης ελεύθερου χρόνου που απευθύνονται σε νέους και ενήλικες. Για την επόμενη εκπαιδευτική περίοδο εκτός των τμημάτων ξένων γλωσσών (Ισπανικά, Ρώσικα, Τούρκικα ), των τμημάτων ζωγραφικής, κεραμικής, Ιστορίας της Τέχνης, φωτογραφίας, photoshop, HY, προγραμματίζεται να λειτουργήσουν τμήματα ψηφιδωτού, comic και χειροτεχνικών Κατασκευών.

Στο Ερασιτεχνικό Θεατρικό Εργαστήρι, που διανύει φέτος τον 21ο χρόνο συνεχούς λειτουργίας, θα λειτουργήσει και την επόμενη χρονιά τμήμα ερασιτεχνικής εκπαίδευσης στο θέατρο

Στη Δημοτική Σχολή χορού θα λειτουργήσουν τμήματα κλασσικού και σύγχρονου χορού και κύκλοι σεμιναρίων για παιδιά, εφήβους και ενήλικες

Στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας θα λειτουργήσει όπως κάθε χρόνο το Εργαστήρι Ζωγραφικής για εφήβους και το τμήμα προετοιμασίας για τις εξετάσεις στις Σχολές Καλών Τεχνών και Αρχιτεκτονικής.

Με τις ευχές όλων για μία ακόμη δημιουργική χρονιά θα ξεκινήσει και την επόμενη εκπαιδευτική περίοδο το ταξίδι της γνώσης στον κόσμο των τεχνών και του πολιτισμού, για μικρούς και μεγαλύτερους μαθητές από τους έμπειρους δασκάλους που προσφέρουν απλόχερα με την πολύτιμη εμπειρία τους καλλιέργεια, έμπνευση, σωστό προσανατολισμό με αγάπη και αφοσίωση.

Όσοι ενδιαφέρονται για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται στις γραμματείες των τμημάτων:

Γραμματεία του Δημοτικού Ωδείου Βόλου, τηλέφωνο επικοινωνίας: 24210-36992, 24210-39594.
Γραμματεία της Δημοτικής Σχολής Χορού, τηλέφωνο επικοινωνίας: 24210-54244.
Γραμματεία του Πολιτιστικού Κέντρου Ν. Ιωνίας, τηλέφωνο επικοινωνίας 24210 -91150.
Γραμματεία του Κέντρου Πληροφόρησης «Δίαυλος», 24210-25363

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.