Σε αναμονή των επιστημονικών ανακοινώσεων για την Αμφίπολη

Το επιστημονικό και το τεχνικό προσωπικό της ανασκαφής στην Αμφίπολη θα δώσει το «παρών» στις επιστημονικές ανακοινώσεις που θα γίνουν αύριο, Σάββατο 29 Νοεμβρίου, στο αμφιθέατρο του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Οι ανακοινώσεις θα αφορούν τις ανασκαφικές εργασίες στον τύμβο Καστά της Αμφίπολης.
Τέσσερις μήνες μετά την έναρξη της τελευταίας περιόδου της ανασκαφής και λίγες εβδομάδες ύστερα από την ολοκλήρωσή της, με την ανεύρεση του σκελετού του νεκρού, το υπουργείο οργάνωσε την παρουσίαση, ενώ η γενική γραμματέας Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, προσκάλεσε στην Αθήνα όλη την ανασκαφική ομάδα, τους εργάτες και τους συντηρητές, ώστε να παρακολουθήσουν την ενημέρωση.

Ομιλητές θα είναι: Η Κατερίνα Περιστέρη, προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών, με θέμα: «Ανασκαφική έρευνα Ταφικού Μνημείου Τύμβου Καστά Αμφίπολης (2012-2014)», o Μιχάλης Λεφαντζής, αρχιτέκτονας, με θέμα: «Η σχέση του Λέοντος με τον Τύμβο της Αμφίπολης: Αρχιτεκτονικές και οικοδομικές προσεγγίσεις» και ο Δημήτρης Εγγλέζος, πολιτικός μηχανικός, με θέμα: «Ο ρόλος του Πολιτικού Μηχανικού κατά την αποκάλυψη του Ταφικού Μνημείου στον Τύμβο Καστά: Παρουσίαση προσωρινών στερεωτικών εργασιών και αναλύσεις για την ερμηνεία και τον έλεγχο ιστορικών υποθέσεων».

Την εκδήλωση θα συντονίσουν ο Βασίλης Λαμπρινουδάκης, ομότιμος Καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, και ο Νίκος Σταμπολίδης, αρχαιολόγος, διευθυντής Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης.

Θυμίζουμε πως το περασμένο Σάββατο, στο αρχαιολογικό Μουσείο της Αμφίπολης, ο υπουργός Πολιτισμού, Κώστας Τασούλας, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου, στην οποία ανέφερε ότι η έρευνα δεν έχει τελειώσει και οι επόμενες κινήσεις θα κριθούν από τα αποτελέσματα της γεωφυσικής διασκόπησης που πραγματοποιεί η επιστημονική ομάδα του ΑΠΘ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.