Συναυλία Μουσικής Δωματίου με έργα για βιόλα και πιάνο

Στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου με δωρεάν είσοδο

Μία ξεχωριστή συναυλία μουσικής δωματίου με έργα για Βιόλα και Πιάνο θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει το φιλόμουσο κοινό της πόλης το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου και ώρα 8:30 μ.μ στην αίθουσα συναυλιών ΕΡΣΗ ΣΑΡΑΤΣΗ του Δημοτικό Ωδείο Βόλου που βρίσκεται στην οδό Μεταμορφώσεως 1. Η συναυλία εντάσσεται στον κύκλο εκπαιδευτικών και καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων «Χειμωνανθός» ΙΙ και διοργανώνεται από τη Διεύθυνση Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου και το Δημοτικό Ωδείο Βόλου.

Τα έργα των J. S. Bach (Σονάτα για Βιόλα ντα γκάμπα και Τσέμπαλο σε Σολ μείζονα, BWV 1027), Fr. Schubert (Arpeggione Σονάτα σε Λα ελάσσονα, D 821), M. Glinka (Σονάτα για Βιόλα και Πιάνο σε Ρε ελάσσονα), καθώς και του Έλληνα συνθέτη Λ. Τσαβδαρίδη, ερμηνεύουν οι Σπύρος Τάκας στη Βιόλα και Χρήστος Συγκούνης στο πιάνο.

Ο Σπύρος Τάκας με σπουδές στην Ελλάδα και το εξωτερικό έχει συνεργαστεί με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων, την Ορχήστρα Μουσικού Πανεπιστημίου Γκράτς Αυστρίας, την Pannonische Philarmonie, την Ορχήστρα Haydn, “AIMS”, την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και πολλές ακόμη. Επίσης με σχήματα Μουσικής Δωματίου στην Ελλάδα και εξωτερικό. Έλαβε μέρος ως ενεργό μέλος σε σεμινάρια βιολιού, βιόλας και Μουσικής Δωματίου. Έχει εργασθεί ως καθηγητής βιολιού. Ο Χρήστος Συγκούνης συμμετείχε ενεργά σε σεμινάρια πιάνου διακεκριμένων καλλιτεχνών. Είναι κάτοχος πτυχίων Αρμονίας και Αντίστιξης, διδάκτορας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και εργάζεται ως συνοδός πιανίστας και καθηγητής πιάνου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Περισσότερες πληροφορίες για τις εκδηλώσεις της Διεύθυνσης Πολιτισμού μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα http://doepap.gr/, το τηλέφωνο του Δημοτικού Ωδείου Βόλου είναι 2421036992.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.