Συνεχίζει την πορεία του το ποιητικό καφενείο της ομάδος «Έλξευσις»

Συντονίζει ο καθηγητής ποίησης κος Κυριάκος Κυτούδης

Ποίηση για όλους. Το ποιητικό καφενείο της ποιητικής ομάδος «Έλξευσις» για 5Η συνεχή χρονιά συνεχίζει την ποιητική του διαδρομή. Μια διαδρομή που είναι για όσους αγαπάνε την ποίηση και μέσα από την γνώση της ποιητικής ιστορίας, τις τέχνες που την διέπουν αλλά και την δημιουργική γραφή, γινόμαστε γνώστες της ποιητικής τέχνης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «σ’ ένα κλίμα φιλικό, αγγίζουμε όλη την γνωστή ποιητική ιστορία ξεκινώντας από τον Όμηρο και τους αρχαίους ποιητές, την Μεσαιωνική περίοδο με την Βυζαντινή και λόγιο γραμματεία, την περίοδο της Παλατινής Ανθολογίας, την Κρητική Λογοτεχνία, τις Παγκόσμιες τάσεις της ποίησης όπως Σουρεαλισμός, Ρεαλισμός, Παρνασσισμός, Μοντερνισμός κα. Επίσης, την ποίηση της Επτανησιακής σχολής, της γενιάς του τριάντα, την μεσοπολεμική, την μεταπολεμική ποίηση έως και σήμερα και ακόμη, η ποίηση στα γλωσσικά διαλεκτικά ιδιώματα, καθώς και την ξένη ποιητική ιστορία μέσα από μεγάλους ξένους ποιητές.

Διαβάζουμε, μαθαίνουμε, γράφουμε. Στο ποιητικό καφενείο διδάσκεται και η τέχνη της απαγγελίας και φυσικά, γίνεται αναφορά και η σχέση της ποίησης με άλλες τέχνες, έννοιες και άλλα όπως: Ποίηση και μελωδία, ποίηση και ηθική, ποίηση και φιλοσοφία, αρχαιογνωσία και αρχαιογλωσσία, αναφορικός και ποιητικός λόγος κα.

Η γνώση απελευθερώνει. Η ποίηση ως τέχνη των τεχνών, είναι το καλύτερο μέσον για να ταξιδέψει κανείς στον πολιτισμό, στην γλώσσα μας, στην ιστορία αλλά και στην φιλοσοφία. Μέσω της διαλεκτικής σκέψης, αναγνωρίζει κανείς το ιδεατό της ποίησης και μαθαίνει να χειρίζεται τόσο τις λέξεις και τις έννοιες, όσο και να δημιουργεί ο καθένας τον κόσμο που ονειρεύεται και αυτό, να γίνεται με τον τρόπο που η ποίηση προτρέπει.

Η ποιητική ομάδα «Έλξευσις» δεν μένει εκεί, δημιουργεί πολιτιστικές εκδηλώσεις με τελευταία το αφιέρωμα στον μεγάλο Έλληνα ποιητή Οδυσσέα Ελύτη. Έτσι θα συνεχίσει και αυτήν την χρονιά με αρκετές εκδηλώσεις που ήδη προγραμματίζονται.

Σας περιμένουμε, να κάνουμε μαζί ένα όμορφο ποιητικό και όχι μόνον ταξίδι. Κάθε Πέμπτη στις 7 μμ.
Στο πατάρι του καφέ «ΟΣΤΡΙΑ» έναντι πάρκου Αγίου Κων/νου (Κανάρη με Πλαστήρα)
Συντονίζει ο καθηγητής ποίησης κος Κυριάκος Κυτούδης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.