Συνεχίζονται οι «Ρεμπέτικοι καημοί»

Παραστάσεις στο Βόλο από τις 3 έως τις 5 Ιουνίου

Το Θεατρικό Εργαστήρι του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας συνεχίζει τις παραστάσεις με το έργο του Κώστα Φέρρη «Ρεμπέτικοι καημοί». Η έρευνα των κειμένων είναι της Θέσιας Παναγιώτου (με αποσπάσματα από τα «Κόκκινα φανάρια» του Αλέκου Γαλανού) και η σκηνοθεσία – διδασκαλία της Χριστίνας Στόγια. Την παραγωγή υπογράφουν το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και η Εταιρεία Αξιοποίησης & Διαχείρισης της Περιουσίας του Π.Θ.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, «το Σάββατο 30 Μαΐου 2015 και ώρα 21.00, στο Δημοτικό Θέατρο Σερρών «Αστέρια», το Θεατρικό Εργαστήρι του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας θα παρουσιάσει το έργο «Ρεμπέτικοι καημοί» στο πλαίσιο της 11ης Διεθνούς Πανεπιστημιάδας Θεάτρου που θα πραγματοποιηθεί στις Σέρρες από την 29η Μαΐου έως την 12η Ιουνίου 2015.

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών διοργάνωσε από το 2004 μέχρι σήμερα 10 Πανεπιστημιάδες Θεάτρου, που στην ουσία αποτελούν γιορτές συνεύρεσης, προβολής και ανάδειξης του εγχώριου και του ευρωπαϊκού φοιτητικού θεάτρου. Στις θεατρικές αυτές συναντήσεις των φοιτητικών θιάσων, που διοργανώθηκαν στις Σέρρες με την συνεργασία της εθνικής επιτροπής της UNESCO και του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου, συμμετείχαν μέχρι σήμερα μαζί με τις ελληνικές πανεπιστημιακές συμμετοχές και αντιπροσωπευτικές παραστάσεις από ευρωπαϊκούς φοιτητικούς θιάσους Πανεπιστημίων του Βελγίου, της Ισπανίας, της Ρουμανίας, της Γαλλίας, της Τσεχίας, της Κύπρου, της Βουλγαρίας, της Σερβίας και της Γερμανίας, ενώ στο συνολικό τους πρόγραμμα περιλαμβάνονταν εκτός των παραστάσεων, εισηγήσεις από διεθνείς προσωπικότητες του Θεάτρου, ειδική αναφορά στις θεατρικές τεχνικές ειδικότητες και εκθέσεις θεατρικής φωτογραφίας και αφίσας.

Τετάρτη 3/6, Πέμπτη 4/6 & Παρασκευή 5/6: Θέατρο Παλιάς Ηλεκτρικής Δήμου Βόλου/ ώρα: 21.00. Γενική είσοδος: 5 ευρώ. Φοιτητές Π.Θ & ΑμεΑ Δωρεάν

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.