Ανακλήθηκαν οι εκατέρωθεν μηνύσεις Αχ. Μπέου- Κατερίνας Τασσοπούλου

Υπήρχαν κατηγορίες για εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμιση

Προσωρινή(;) εκεχειρία στη μεταξύ τους διαμάχη, κήρυξαν σήμερα ο σε αργία δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος και η δημοσιογράφος της εφημερίδας “Θεσσαλία” Κατερίνα Τασσοπούλου, μετά την ανάκληση των μηνύσεων που είχαν υποβληθεί εκατέρωθεν για εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμιση. Η δημοσιογράφος είχε μηνύσει τον Αχιλλέα Μπέο, μετά από χυδαία φραστική επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον της κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης τον περασμένο Δεκέμβριο, με συνέπεια να συλληφθεί και να οδηγηθεί στο αυτόφωρο. Ο κ. Μπέος στη συνέχεια υπέβαλε και εκείνος μήνυση εναντίον της κας Τασσοπούλου με αφορμή άρθρο της στη “Θεσσαλία” το περιεχόμενο του οποίου θεώρησε συκοφαντικό. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να συλληφθεί και η δημοσιογράφος εντός του δικαστικού Μεγάρου και να οδηγηθούν αμφότεροι να δικαστούν στο αυτόφωρο. Τότε ο εισαγγελέας έδρας είχε προτείνει στις δύο πλευρές να υπάρξει συμβιβασμός και έδωσε αναβολή μιας εβδομάδας. Συμβιβασμός ωστόσο δεν υπήρξε και οι υποθέσεις αναβλήθηκαν προκειμένου να συνεκδικαστούν σήμερα.

Αρχικά το κοινό αίτημα αναβολής που κατατέθηκε προκειμένου να υπάρξει συμβιβασμός (κάτι που υποστήριξε και ο εισαγγελέας έδρας, εισηγούμενος να γίνει δεκτό το αίτημα), απορρίφθηκε από το δικαστήριο με αποτέλεσμα να ξεκινήσει η συνεκδίκαση των υποθέσεων στις 2.40 μ.μ., με τον Αχιλλέα Μπέο και την Κατερίνα Τασσοπούλου να βρίσκονται μαζί στο εδώλιο των κατηγορουμένων. Ενώ όμως είχε γίνει συμφωνία μεταξύ συνηγόρων κ.κ. Σινέλη και Εμμανουηλίδη από την πλευρά του κ. Μπέου και κ.κ. Μόσχου και Παπαπέτρου από την πλευρά της κας Τασσοπούλου, να προχωρήσουν σε ανάκληση των εγκλήσεων και στην κατάθεση δηλώσεων αποκατάστασης στα πρακτικά της δίκης, το “σχέδιο” δεν έκανε αποδεκτό ο Αχ.Μπέος, με αποτέλεσμα να ζητηθεί μια μικρή διακοπή ώστε να γίνουν διαβουλεύσεις. Εν τέλει συμφωνήθηκε να κάνουν αμφότεροι οι κατηγορούμενοι δηλώσεις αποκατάστασης ενώπιον του δικαστηρίου που καταχωρίστηκαν στα πρακτικά και να αποσύρει από την πλευρά του ο Αχιλλέας Μπέος όλες τις ποινικές και αστικές διεκδικήσεις που έχει σε βάρος της δημοσιογράφου.

Κατόπιν ανακλήσεως των εκατέρωθεν εγκλήσεων έπαυσε η ποινική τους δίωξη και ο πρόεδρος κήρυξε το πέρας της συνεδρίασης.

Ο συνήγορος του Αχιλλέα Μπέου Γιώργος Σινέλης (αριστερά) και ο συνήγορος της Κατερίνας Τασσοπούλου, Νίκος Παπαπέτρου, σήμερα έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Βόλου.
Ο συνήγορος του Αχιλλέα Μπέου Γιώργος Σινέλης (αριστερά) και ο συνήγορος της Κατερίνας Τασσοπούλου, Νίκος Παπαπέτρου, σήμερα έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Βόλου.

Σε δήλωσή του, μετά το πέρας της διαδικασίας, ο συνήγορος της δημοσιογράφου Νίκος Παπαπέτρου δήλωσε ότι «οι εγκλήσεις αποσύρθηκαν και δεν υπάρχουν αστικές αξιώσεις από καμία πλευρά. Τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο.

Από την πλευρά του ο συνήγορος του σε αργία δημάρχου Γιώργος Σινέλης, δήλωσε πως «έγινε μια μεγάλη προσπάθεια από τους συνηγόρους, και πιστεύω ότι είναι για το καλό της πόλης, και ανακλήθηκαν οι μηνύσεις που είχαν υποβληθεί. Θεωρώ ότι αυτό θα συμβάλει στην εξομάλυνση των διαφορών. Ο συμβιβασμός αφορά γενικότερα τις υποθέσεις που υπάρχουν μεταξύ των δύο πλευρών μέχρι σήμερα. Σε ερώτημα δημοσιογράφου αν θα υπάρξει ηρεμία από εδώ και πέρα μεταξύ των δύο πλευρών η απάντηση των συνηγόρων είναι ότι πρόθεσή τους είναι αυτή και εύχονται να συμβεί.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.