Κρασί για τη “Σαλάτα με ψητό ψάρι και σάλτσα ταραμά”

Το "Μαγικό Βουνό" του Νίκου Λαζαρίδη.
Το “Μαγικό Βουνό” του Νίκου Λαζαρίδη.

Είναι γνωστό σε όλους πως τα ψάρια συνδυάζονται άψογα με τα λευκά κρασιά αν και κάποιες φορές,  κάποιες  ιδιαίτερες συνταγές ταιριάζουν και με κάποια ελαφριά κόκκινα. Στην σημερινή μας συνταγή δεν θα αλλάξουμε τον κανόνα και θα προτείνουμε ένα λευκό κρασί όπως ακριβώς αρμόζει σε αυτό το άκρως γευστικό πιάτο. Μεγάλα πελαγίσια ψάρια με πλούσια νοστιμότατη γεύση, όπως η σφυρίδα, προτιμούν αντίστοιχης βαρύτητας παρτενέρ. Και τι καλύτερο από ένα Μαγικό Βουνό? Πρόκειται για ένα βαρελάτο sauvignon blanc με καθοριστική την παρουσία του βαρελιού, στιβαρό, εύσωμο και πλούσιο σε γεύση. Ότι ακριβώς ζητά το σημερινό μας πιάτο. Ένα κρασί συνοδός των κατ’εξοχήν έντονων γευστικών πιάτων, όχι μόνο ψαριών αλλά και άλλων.

Μπορείτε να γευτείτε και να δοκιμάσετε το κρασί από το κελάρι του winebar στο ξενοδοχείο Kivo art and Gourmet Hotel αλλά και των εστιατορίων Kivo Creative Greek Cuisine και Kivo Modern Asian Dining στην Σκιάθο!

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.